Пилешко с патладжани

Дата: 27.10.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пилешко филе
200 г заквасена сметана
100 мл зехтин
2 патладжана
4 скилидки чесън
1 ч. л. сух кориандър
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сминдух
1/2 ч. л. куркума
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
пресен кориандър за сервиране
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешко с патладжаниПилешкото се реже на парчета и се овкусява със сол и черен пипер.
2
Пилешко с патладжани 2Овалва се в брашно, изтупва се от излишното и се пържи на два пъти в 40 мл зехтин. Готви се до златисто и полуготовност.
3
Пилешко с патладжани 3Патладжаните се обелват, нарязват се на едри кубчета и се пържат на няколко пъти, до готовност, в останалия зехтин.
4
Пилешко с патладжани 4Сметаната и 200 мл вода и се загряват на котлона. Прибавя се смачканият на паста чесън, червеният пипер, кориандърът, сминдухът, куркумата, сол и черен пипер на вкус. Сместа се оставя леко да се сгъсти.
5
Пилешко с патладжани 5В получения сос се слагат късчетата пилешко и патладжаните, и се готви още 5 минути на слаб огън.
6
Пилешко с патладжани 6Ястието се сервира с пресен кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2017
страхотна рецепта,стана много вкусно
3.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2017
Ето и моето Пилешко бяло месо с патладжан и паниран карфиол в добавка. Мисля, че вкусово добре се допълват, а и така порцията се получава завършена. :) Бон апети!
2.
Изпрати
лично съобщение

10.11.2016
Мда, този път познах - наистина се получава с тиквички, това ястие е ужасно вкусно :), това, което промених също беше, че добавих масло към зехтина, тъй като нямах много и мога да кажа, че стана супер; препоръчвам накрая да се изцеди малко лимонов сок и бонапети!
1.
Изпрати
лично съобщение

10.11.2016
Чудя се дали би се получило с тиквички вместо патладжани - ще опитам със сигурност :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


222 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта