Телешко със сос от нар

Направо се топи в устата
Източник: Бон Апети
Дата: 28.10.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г телешки врат
200 г ориз „Басмати“
3 моркова
2 нара (500 мл сок от нар)
2 стръка пресен лук
4 с. л. зехтин
2 с. л. сироп от нар
2 с. л. мед
1 ч. л. куркума
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Телешко със сос от нар
Сокът от нар се разбърква с меда и се готви на тих огън, докато се получи сироп.
2
Телешко със сос от нар 2
Месото се овкусява със сол и черен пипер. Слага се в съд за печене. Залива се със сиропа и се добавят морковите, нарязани на дребни кубчета.
3
Телешко със сос от нар 3
Съдът се покрива с алуминиево фолио и се похлупва. Месото се готви 8–10 часа в загрята на 110 градуса фурна, с вентилатор.
4
Телешко със сос от нар 4
Оризът се измива и се запържва в зехтина. Наливат се 500 мл вода, овкусява се с куркума, сол и черен пипер, и се похлупва. Готви се 10 минути на слаб огън.
5
Телешко със сос от нар 5
Дърпа се от котлона и се оставя под капак още 10 минути. Лукът се наситнява, добавя се към ориза и се разбърква.
6
Телешко със сос от нар 6
Месото се сервира върху ориза.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: