Свински пържоли с гъби и праз

Дата: 20.10.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 свински вратни пържоли без кост
500 г дребни печурки
300 г праз
250 г животинска сметана
50 г пушен бекон
350 мл пилешки бульон
2 с. л. олио
1 с. л. брашно
1 ч. л. майоран
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Свински пържоли с гъби и празМесото се овкусява със сол и черен пипер, поръсва се с брашно от двете страни и се запържва в 1 с. л. олио, докато стане златисто.
2
Свински пържоли с гъби и праз 2Прехвърля се в керамична тава.
3
Свински пържоли с гъби и праз 3В съда от готвенето на месото, се запържват почистените и разполовени по дължина гъби. Овкусяват се със сол и черен пипер. Изваждат се.
4
Свински пържоли с гъби и праз 4Запържва се беконът, нарязан на кубчета. Прибавя се наситненият праз и щом се запържи, се налива бульонът.
5
Свински пържоли с гъби и праз 5Овкусява се с майорана, сол и черен пипер. Готви се 5–10 минути, сипва се сметаната и се оставя за още 5–10 минути.
6
Свински пържоли с гъби и праз 6Добавят се гъбите. Сместа се разбърква и с нея се заливат пържолите.
7
Свински пържоли с гъби и праз 7Тавата се покрива с алуминиево фолио и ястието се пече 1 час в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2018
Много вкусно ястие. Овкусих риган, вместо майорана.
6.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2017
Тази рецепта не е по моят вкус!
5.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2017
+няколко картофа и моркова нарязани на едро и вместо тава ползвах глинен гювеч ... стана нещо уникално :)
4.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2016
Тъй като използвах малко по-голяма тавичка отстрани до пържолите поставих и цели средно големи обелени картофи - получиха се страхотни. Също така след един час под фолио ги оставих във фурната още 10-15 мин без фолио, за да се запекат. Прекрасна рецепта!
3.
Изпрати
лично съобщение

30.10.2016
Аз го направих в гювеч и сложих няколко парчета топето сирене - стана супер!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта