Свински пържоли с гъби и праз

Неустоимо апетитни
Източник: Бон Апети
Дата: 07.12.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 свински вратни пържоли без кост
500 г дребни печурки
300 г праз
250 г животинска сметана
50 г пушен бекон
350 мл пилешки бульон
2 с. л. олио
1 с. л. брашно
1 ч. л. майоран
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свински пържоли с гъби и праз
Месото се овкусява със сол и черен пипер, поръсва се с брашно от двете страни и се запържва в 1 с. л. олио, докато стане златисто.
2
Свински пържоли с гъби и праз 2
Прехвърля се в керамична тава.
3
Свински пържоли с гъби и праз 3
В съда от готвенето на месото, се запържват почистените и разполовени по дължина гъби. Овкусяват се със сол и черен пипер. Изваждат се.
4
Свински пържоли с гъби и праз 4
Запържва се беконът, нарязан на кубчета. Прибавя се наситненият праз и щом се запържи, се налива бульонът.
5
Свински пържоли с гъби и праз 5
Овкусява се с майорана, сол и черен пипер. Готви се 5–10 минути, сипва се сметаната и се оставя за още 5–10 минути.
6
Свински пържоли с гъби и праз 6
Добавят се гъбите. Сместа се разбърква и с нея се заливат пържолите.
7
Свински пържоли с гъби и праз 7
Тавата се покрива с алуминиево фолио и ястието се пече 1 час в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

18.11.2021
Ястието е наистина много вкусно, месото става невероятно крехко а сосът е богат наситен вкус.
7.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2018
Много вкусно ястие. Овкусих риган, вместо майорана.
6.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2017
Тази рецепта не е по моят вкус!
5.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2017
+няколко картофа и моркова нарязани на едро и вместо тава ползвах глинен гювеч ... стана нещо уникално :)
4.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2016
Тъй като използвах малко по-голяма тавичка отстрани до пържолите поставих и цели средно големи обелени картофи - получиха се страхотни. Също така след един час под фолио ги оставих във фурната още 10-15 мин без фолио, за да се запекат. Прекрасна рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


188 ДУШИ ОНЛАЙН
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: