Шницели от карфиол на фурна

Дата: 22.10.2016
Източник: Анна
ТИТЛА: Експериментатор
Шницели от карфиол на фурна
 
Необходими продукти:
1 голяма глава карфиол
2 яйца
1/2 ч. ч. сирене „Пармезан“ (настъргано)
2 с. л. зехтин
3 скилидки чесън
2 с. л. сух босилек
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Карфиолът се измива и се настъргва. Посолява се и се оставя за 20 минути. Слага се в кърпа (или марля) и се изстисква от водата.
2
Добавят се яйцата, пармезанът, зехтинът, босилекът, смленият чесън, сол и черен пипер на вкус.
3
Разбърква се, до получаване на хомогенна смес, от която се оформят 6 шницела и се подреждат в тава, застлана с хартия за печене.
4
Пекат се около 30-40 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Поднасят се със сос по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2017
Наистина се получиха страхотни :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Georgi R. Stoyanov се регистрира в сайта.
Цанко Петков се регистрира в сайта.
Гергана Султанова коментира рецептата Фъч
Камен Коев се регистрира в сайта.
Мартина Пехливанова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта