Чили кон карне

Леко пикантно
Източник: Бон Апети
Дата: 12.10.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г телешка кайма от врат
70 мл зехтин
1 глава лук (голяма)
4–5 скилидки чесън
1 ч. л. смляна люта чушка чипотле
1 ч. л. лют пушен пипер
750 г домати от консерва
400 г черен боб от консерва
400 г червен боб от консерва
2 дафинови листа
1 ч. л. кимион на зърна
1 ч. л. кориандър на зърна
сол и черен пипер на вкус

за гарниране:
100 г сирене „Чедър“
1 връзка кориандър
заквасена сметана на вкус


Начин на приготвяне:
1
Чили кон карне
Загрейте зехтина в дълбок тиган и в него запържете каймата, като бъркате непрекъснато, за да стане на трохи – поне 10 минути, добавете и нарязаните на ситно лук и чесън. Оставете на огъня, докато и те се запържат. Бъркайте често, течността трябва се изпари напълно и месото да започне да се карамелизира.
2
Чили кон карне 2
Добавете счуканите кимион и кориандър. Налейте 200 мл вода и доматите. Сложете лютата чушка и лютия пипер, овкусете с дафинов лист, сол и черен пипер. Гответе около 40 минути под капак на слаб огън.
3
Чили кон карне 3
Прибавете двата вида боб и оставете ястието да къкри на тих огън 10-15 минути.
4
Чили кон карне 4
Сервирайте яхнията със заквасена сметана, настъргано сирене чедър и наситнен кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

13.03.2021
Страхотно ястие!
3.
Изпрати
лично съобщение

19.11.2020
Има ли боб - няма как да не се хареса:)
2.
Изпрати
лично съобщение

08.10.2020
Много вкусно ястие. Често го приготвям.
1.
Изпрати
лично съобщение

16.07.2019
малко по-местно отколкото очаквахме на вкус, но все пак доста вкусно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



cookinglady коментира рецептата Лазаня с кайма и патладжани
Габриела Михайлова се регистрира в сайта.
Radoslava.Mihaylova коментира рецептата Лайм пай
Resmiye Shaibova се регистрира в сайта.
Тодор Агайн се регистрира в сайта.
Генова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: