Чили кон карне

Дата: 14.12.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г телешка кайма от врат
70 мл зехтин
1 глава лук (голяма)
4–5 скилидки чесън
1 ч. л. смляна люта чушка чипотле
1 ч. л. лют пушен пипер
750 г домати от консерва
400 г черен боб от консерва
400 г червен боб от консерва
2 дафинови листа
1 ч. л. кимион на зърна
1 ч. л. кориандър на зърна
сол и черен пипер на вкус
за гарниране:
100 г сирене „Чедър“
1 връзка кориандър
заквасена сметана на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Чили кон карнеЗагрейте зехтина в дълбок тиган и в него запържете каймата, като бъркате непрекъснато, за да стане на трохи – поне 10 минути, добавете и нарязаните на ситно лук и чесън. Оставете на огъня, докато и те се запържат. Бъркайте често, течността трябва се изпари напълно и месото да започне да се карамелизира.
2
Чили кон карне 2Добавете счуканите кимион и кориандър. Налейте 200 мл вода и доматите. Сложете лютата чушка и лютия пипер, овкусете с дафинов лист, сол и черен пипер. Гответе около 40 минути под капак на слаб огън.
3
Чили кон карне 3Прибавете двата вида боб и оставете ястието да къкри на тих огън 10-15 минути.
4
Чили кон карне 4Сервирайте яхнията със заквасена сметана, настъргано сирене чедър и наситнен кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Анна коментира рецептата Пилешко с печени гъби
Крилова коментира рецептата Понички
Radoslav Dimitrov се регистрира в сайта.
Крилова се регистрира в сайта.
Atanaska Nikolova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта