Пълнена агнешка плешка

Дата: 26.04.2021
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешка плешка
1 комплект агнешки дреболии
3-4 връзки пресен лук
100 г ориз Екстра Крина
1 връзка магданоз
1 връзка копър
3-4 стръка джоджен
20 г червен пипер
150 г масло
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнена агнешка плешкаСварените в подсолена вода агнешки дреболии се нарязват на дребни парченца.
2
Пълнена агнешка плешка 2В част от маслото се задушават ситно нарязаният лук, дреболиите, стафидите, ситно нарязаните магданоз, копър и джоджен.
3
Пълнена агнешка плешка 3Добавя се и оризът.
4
Пълнена агнешка плешка 4Овкусява се с червеният пипер и сол.
5
Пълнена агнешка плешка 5Сипват се 2 черпака от бульона, в който са се варили дреболиите. Готви се до абсорбиране на бульонът.
6
Пълнена агнешка плешка 6С така приготвената плънка се пълни предварително изчистената, измита и осолена агнешка плешка.
7
Пълнена агнешка плешка 7 Отворът, през който е сложена плънката се зашива с конец или шишчета.
8
Пълнена агнешка плешка 8Плешката се намазва с масло, овкусява се с черен и червен пипер и се поставя в тава
9
Пълнена агнешка плешка 9Покрива се с хартия за печене, след това с алуминиево фолио и се пече в предварително загрята на 150 градуса фурна за три часа и половина.
10
Пълнена агнешка плешка 10Сервира се със салата по желание.




Съвет: По желание, след това се маха фолиото и плешката се запича за още 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта