Минипай с карфиол и бекон

Вкусно и засищащо предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 02.10.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
400 г брашно
375 мл вода
100 г краве масло
50 г сирене „Грана падано”
1 яйце
сол на вкус

за плънката:
1 глава карфиол (около 700 г)
100 г бекон на ленти
8 триъгълничета топени сиренца
3 скилидки чесън
1 връзка магданоз
20 г краве масло
сол и и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Минипай с карфиол и бекон
В дълбок съд се загряват 375 мл вода, слага се маслото, посолява се и се оставя да заври.
2
Минипай с карфиол и бекон 2
Сипва се брашното и се бърка на умерен огън, докато се получи тестена топка, която не се лепи по стените.
3
Минипай с карфиол и бекон 3
Дърпа се от огъня, поръсва се с настърганото сирене „Грана падано”, размесва се и се оставя да се охлади.
4
Минипай с карфиол и бекон 4
Около 1/3 от тестото се запазва за капачета на пая, а останалото се разделя на 8 части. От тях се оформят дъното и стените на пайовете и се поставят в тава с незалепващо покритие. Заделеното тесто се разделя на 8 части. Разточват се с ръце и от тях се оформят капачетата.
5
Минипай с карфиол и бекон 5
Карфиолът се разделя на малки розички, които се слагат в тава с незалепващо покритие, поливат се с разтопено масло, поръсват се със сол и черен пипер, отгоре се слагат и лентичките бекон. Пекат се 20 минути в загрята на 200 градуса фурна. Беконът се изважда 5 минути по-рано, за да не изгори.
6
Минипай с карфиол и бекон 6
В купа се смесват карфиолът, нарязаният наситно бекон, наситнените чесън и магданоз.
7
Минипай с карфиол и бекон 7
Така приготвената плънка се разпределя в тестото.
8
Минипай с карфиол и бекон 8
Отгоре се слага по едно триъгълниче от топените сиренца.
9
Минипай с карфиол и бекон 9
След това се слагат и подготвените капачета от тесто.
10
Минипай с карфиол и бекон 10
Притискат се с пръсти по краищата, за да се залепи тестото.
11
Минипай с карфиол и бекон 11
Намазват се с разбито яйце.
12
Минипай с карфиол и бекон 12
По желание се поръсват с маково семе, сусам или нигела.
13
Минипай с карфиол и бекон 13
Пекат се в загрята на 180 градуса фурна до готовност – 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


155 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: