6 спасяващи идеи за вкусни пости



0
3099

Майонеза, мляко, сирене и шоколад по време на пости? Разбира се, че може!

Постът е преди всичко духовно усилие, а не зеленчукова диета. За да е здравословен той обаче, менюто трябва да е балансирано, което не е лесна задача. Но дори и при най-добре обмисленото и разнообразно меню, понякога желанието за нещо „забранено“ е толкова силно, че едва може да му се устои. Това го знаят всички, които спазват някакъв хранителен режим.

Предлагаме ви 6 хитри идеи, които ще ви помогнат да залъжете небцето, че хапвате крем сирене, мляко, майонеза, пармезан, че дори и течен шоколад, без в тях да има и грам животински продукт. Те ще са полезни не само на хората, които постят, но и на онези от вас, които спазват вегетариански или вегански режим на хранене, както и на всички кулинарни експериментатори, които обичат да опитват различни интересни вкусове.

За повечето от тях ще са ви нужни много и различни ядки, вода от консерва нахут, както и някои специфични продукти, като тофу, хранителна мая, соево мляко и кокосово масло.

Постно крем сирене може използвате за сандвичи например, или като основа на някоя разядка, добавка към салати и т.н. Ние го сложихме в тези Постни тортили със зеленчуци и се получи много вкусно. Със сигурност рецептата е много полезна и всеки от вас ще открие любимия си начин за хапване.

Веганският пармезан е незаменим за хората, които постят, защото дава ударна доза вкус на всякакви солени ястия. Поръсете с него спагетите, пицата, запечените зеленчуци и всяко солено ястие, което ви хрумне – Паста с тиквички например. 

Бадемово мляко е уникално вкусен заместител на прясното мляко, подходящо не само за постещи, но и за хора, които избягват млечните продукти по някаква причина. Тиквеното смути, приготвено с него, е страхотно!

Два варианта на майонеза – много от вкусните зимни салати са с майонезен дресинг. Означава ли това, че постещите не могат да ги ядат? Не, естествено. Иска се само да приготвите постна майонеза. Даваме ви два варианта, единият със соево мляко, а другият с водата от консервата нахут, или аквафаба. Зеленукови палачинки с нахут и веган майонеза е едно добро начало на деня на всеки постещ. 

Вегански течен шоколад, защото без шоколад не може! Правим го с кокосово мляко и кокосова захар, вкусът е действително неустоим. Намажете ги върху любимите Вегански пържени филийки и се радвайте на живота.

Коментари (0)

БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: