Бадемово мляко

Незаменимо е за постещите
Източник: Бон Апети
Дата: 11.12.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г белени сурови бадеми



Начин на приготвяне:
1
Бадемово мляко
Бадемите се накисват за два дни в 500 мл студена вода да набъбнат.
2
Бадемово мляко 2
След това се измиват и смилат в блендер много добре заедно с 400 мл студена вода.
3
Бадемово мляко 3
Прецеждат се през фина цедка и марля. Течността е бадемовото мляко, а смлените бадеми могат да се използват за мюсли, кейкове или шейкове.
4
Бадемово мляко 4
По желание бадемовото мляко може да се подслади със захар или мед, да се ароматизира с ванилия, канела или други подправки. Издържа 2-3 дни в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2016
Елена, времето за накисване на други ядки е същото (универсално е). Важно е, ядките да са добре накиснати, за да могат след това да се смелят добре.
9.
Изпрати
лично съобщение

18.11.2016
На мен много ми харесва (но на някои хора у дома ще им е нуужно време да приемат, че това все пак е различно от прясното мляко). Какво е времето за предварителното накисване на други ядки - кайсиеви, лешници?
8.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2015
Благодаря за рецептата и видеото!
7.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2015
Идеално за диетата на мъжа ми, а и за здравето на цялото семейство.
6.
Изпрати
лично съобщение

26.02.2014
Уникално вкусен заместител на прясното мляко, подходящ за приготвянето на млечни напитки
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: