Паста с тиквички

Дата: 18.04.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г паста „Лингуини“
80 г зелени маслини (без костилки)
80 мл зехтин „Екстра върджин“
2 зелени тиквички
4 скилидки чесън
1 връзка пресен лук
1/2 връзка магданоз
1/2 ч. л. лют пипер (на люспи)
сол и пипер меланж на вкус
за „пармезана“:
50 г сурови лешници
2–3 с. л. хранителна мая
1/2 ч. л. сух чесън
кората от 1 лимон
сол на вкус
 
Бон Апети препоръчва:
BILLA България успешно развива проекта си „Градините на BILLA“, в рамките на който веригата осъществява ползотворно партньорство с над 30 внимателно селектирани родни производители. Благодарение на тази кампания клиентите на BILLA могат да избират между богато разнообразие от вкусни и качествени плодове и зеленчуци, грижливо отгледани в над 150 зеленчукови градини, оранжерии и лозя из цяла България. Всички плодове и зеленчуци от „Градините на BILLA“ са с гарантирано качество и вкус. Това е така не само заради внимателно подбраните сортове и семена, а и заради положените за тях грижи, както от земеделските производители, така и от експертите на BILLA. Те контролират качеството на продукцията от подбора на семена през засаждането и отглеждането, до транспорта и излагането на плодовете и зеленчуците в магазините.
Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Паста с тиквичкиПастата се вари в подсолена вода, докато стане „ал денте“.
2
Паста с тиквички 2С помощта на белачка от необелените тиквички се изрязват тънки дълги ивички.
3
Паста с тиквички 3Пресният лук, чесънът и магданозът се накълцват, а маслините се разполовяват по дължина.
4
Паста с тиквички 4Тиквичките се запържват за кратко в зехтина, прибавят се чесънът, пресният лук, маслините и магданозът. Разбърква се и се овкусява с лют пипер.
5
Паста с тиквички 5Добавя се пастата, както и един черпак от водата, в която се е варила. Овкусява се със сол и пипер меланж.
Разбърква се.

6
Паста с тиквички 6Лешниците, маята, сухият чесън, лимоновата кора и солта се смилат.
7
Паста с тиквички 7Пастата се поднася с „пармезана“ от ядки.




Съвет: Сърцевината на тиквичките може да се използва за приготвяне на друго ястие.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2016
Моите са съвсем сурови с тученица. Ще опиша рецептата.
3.
Изпрати
лично съобщение

05.10.2016
Добавих и брюкселско зеле, топено сирене и лимонов сок, стана много приятно!
2.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2016
Наистина са много вкусни. Накрая настъргах обикновен кашкавал вместо \"пармезана\"
1.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2016
Много вкусно стана !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Антония коментира рецептата Паста „Пица”
Daniela Petkova се регистрира в сайта.
Ралица Цонкова се регистрира в сайта.
Rennie Spassova се регистрира в сайта.
Teodora Todorova се регистрира в сайта.
Julia Dimitrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта