Паста с тиквички

Дата: 18.04.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г паста „Лингуини“
80 г зелени маслини (без костилки)
80 мл зехтин „Екстра върджин“
2 зелени тиквички
4 скилидки чесън
1 връзка пресен лук
1/2 връзка магданоз
1/2 ч. л. лют пипер (на люспи)
сол и пипер меланж на вкус
за „пармезана“:
50 г сурови лешници
2–3 с. л. хранителна мая
1/2 ч. л. сух чесън
кората от 1 лимон
сол на вкус
 
Бон Апети препоръчва:
BILLA България успешно развива проекта си „Градините на BILLA“, в рамките на който веригата осъществява ползотворно партньорство с над 30 внимателно селектирани родни производители. Благодарение на тази кампания клиентите на BILLA могат да избират между богато разнообразие от вкусни и качествени плодове и зеленчуци, грижливо отгледани в над 150 зеленчукови градини, оранжерии и лозя из цяла България. Всички плодове и зеленчуци от „Градините на BILLA“ са с гарантирано качество и вкус. Това е така не само заради внимателно подбраните сортове и семена, а и заради положените за тях грижи, както от земеделските производители, така и от експертите на BILLA. Те контролират качеството на продукцията от подбора на семена през засаждането и отглеждането, до транспорта и излагането на плодовете и зеленчуците в магазините.
Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Паста с тиквичкиПастата се вари в подсолена вода, докато стане „ал денте“.
2
Паста с тиквички 2С помощта на белачка от необелените тиквички се изрязват тънки дълги ивички.
3
Паста с тиквички 3Пресният лук, чесънът и магданозът се накълцват, а маслините се разполовяват по дължина.
4
Паста с тиквички 4Тиквичките се запържват за кратко в зехтина, прибавят се чесънът, пресният лук, маслините и магданозът. Разбърква се и се овкусява с лют пипер.
5
Паста с тиквички 5Добавя се пастата, както и един черпак от водата, в която се е варила. Овкусява се със сол и пипер меланж.
Разбърква се.

6
Паста с тиквички 6Лешниците, маята, сухият чесън, лимоновата кора и солта се смилат.
7
Паста с тиквички 7Пастата се поднася с „пармезана“ от ядки.




Съвет: Сърцевината на тиквичките може да се използва за приготвяне на друго ястие.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2016
Моите са съвсем сурови с тученица. Ще опиша рецептата.
3.
Изпрати
лично съобщение

05.10.2016
Добавих и брюкселско зеле, топено сирене и лимонов сок, стана много приятно!
2.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2016
Наистина са много вкусни. Накрая настъргах обикновен кашкавал вместо \"пармезана\"
1.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2016
Много вкусно стана !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта