Сега е моментът. Ако още не сте готвили със спанак, значи просто не сте попаднали на подходяща рецепта.
5 полезни съвета за вкусни резултати
1. Младите листа на спанака се използват както сурови, така и варени или задушени и консервирани. Най-полезни са, разбира се, в суров вид. Избирайте ги хрупкави и тъмнозелени на цвят, а не такива, които са бледи, наранени или с петна.
2. Съхранявайте ги в хладилник в найлонова торбичка до 3 дни от набирането или бланширани и замразени във фризер.
3. Тъй като в листата могат да се крият голям брой песъчинки, е добре първо да ги изплакнете обилно, след това да ги потопите във вода. Оставете ги да престоят там 5 минути и ги изплакнете отново. Ако има нужда, повторете процедурата, след това отцедете, отстранете пожълтелите листа и отрежете дръжките.
4. Ако приготвяте спанака за салата, изплакнете и подсушете с хартиени кърпи. Плоските листа са предпочитани за салата заради деликатната си и мека структура.
5. Със спанак можете да приготвите супи, сокове, сосове, месни рула, тартове, терини, палачинки, кюфтета, суфлета ...
Каквото и приложение да му измислите, резултатът винаги ще е изключително апетитен. Освен това той е толкова беден на калории, че и в по-голямо количество няма да ви навреди.
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...