Палачинкова торта със спанак и сьомга

Ефектна и вкусна
Източник: Бон Апети
Дата: 08.03.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за палачинките:
400 мл прясно мляко
150 г брашно
150 г спанак (почистен)
2 яйца
1 щипка сол
зехтин за намазване

за крема:
250 г пушена сьомга
600 г извара (маслена)
200 г заквасена сметана
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус

за украса:
50 г червен хайвер
листенца бейби спанак
див лук


Начин на приготвяне:
1
Палачинкова торта със спанак и сьомга
Спанакът за палачинките се попарва с вряща вода, след това се отцежда добре, залива се с половината прясно мляко и се пюрира.
2
Палачинкова торта със спанак и сьомга 2
Добавят се останалото мляко и яйцата и се разбърква добре.
3
Палачинкова торта със спанак и сьомга 3
Брашното се смесва с щипка сол, прави се кладенче, налива се спаначената смес и разбърква добре, за да няма бучки.
4
Палачинкова торта със спанак и сьомга 4
В намазан със зехтин тиган от сместа се приготвят 8 палачинки.
5
Палачинкова торта със спанак и сьомга 5
Сьомгата се накълцва.
6
Палачинкова торта със спанак и сьомга 6
Изварата се смесва със сметаната, стрития на паста чесън, сол и черен пипер на вкус.
7
Палачинкова торта със спанак и сьомга 7
Във форма за торта се слага палачинка, маже се с крем, поръсва се с рибата и тортата се реди така, докато свършат продуктите. Завършва се с крем. Оставя се в хладилник за 2 часа, да стегне.
8
Палачинкова торта със спанак и сьомга 8
Реже се и се гарнира с хайвер, листенца спанак и див лук.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2021
Вкусна и красива! :)
2.
Изпрати
лично съобщение

20.06.2019
Свежа рецепта за летните дни
1.
Изпрати
лично съобщение

02.06.2018
Супер вкусна! Само не мижах да открия пълномаслена извара и крема ми остана на бучки :(
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


156 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: