Зелеви сарми „Вили“

Дата: 27.02.2020
Източник: Величка Семова
ТИТЛА: Експериментатор
Зелеви сарми „Вили“
 
Необходими продукти:
1 кг кайма
1 глава лук (голяма)
1 ч.ч. ориз
2 с.л. кисело мляко
3 с.л. олио
1 яйце
1 кисела зелка
сол, черен пипер и чубрица на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Лукът се обелва и наситнява. В купа се смесват каймата, лукът, оризът, подправките, яйцето, 2 с.л. олио, киселото мляко и 1/2 ч.ч. вода - омесва се добре.
2
Изрязва се дебелата част на голямата жила на зелевите листа. От плънката и зелевите листа се завиват стегнати сарми.
3
Сармите се поставят в глинен гювеч, намазан с олио. Налива се вода до горе, гювеча се затваря и се слага във фурната на 190 градуса за 45 минути. Фурната се изключва и се оставя още 30 минути.



Съвет:
Сервират се топли.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
Eleonora Savova се регистрира в сайта.
Detelina Hristova се регистрира в сайта.
Cuft коментира рецептата Оризови спагети със зеленчуци
Emil Georgiev се регистрира в сайта.
Галина Ангелова се регистрира в сайта.
Cuft се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Фокача с розмарин и маслини
milenka коментира рецептата Фокача с гъби и рукола
Величка Семова публикува рецептата Зелен боб в гювеч
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта