Свинско бонфиле със сос „Беконез“

Елегантно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 26.03.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г свинско бонфиле
50 г сирене „Пармезан“
80 мл зехтин
3 филийки бял хляб
2 стръка пресен лук
2 стръка магданоз
2 стръка босилек
1 с. л. дижонска горчица
1 скилидка чесън
1 ч. л. риган
сол и пипер меланж на вкус

за соса:
250 г краве масло
150 г бекон „Панчета“ (тънки резени)
4 жълтъка
4 стръка див лук
сокът от 1/2 лимон
сол и пипер меланж на вкус



Начин на приготвяне:
1
Свинско бонфиле със сос „Беконез“
Свинското бонфиле се почиства от ципите, разрязва се на две през средата, а после всяка половинка се реже на две по дължина. Овкусява се със сол и пипер меланж, полива се с 30 мл зехтин и се готви до златисто, от двете страни, в загрят тиган.
2
Свинско бонфиле със сос „Беконез“ 2
Филийките хляб се смилат в блендер с наситнения лук, босилека, магданоза, настъргания пармезан, ригана и скилидката чесън.
3
Свинско бонфиле със сос „Беконез“ 3
Налива се остатъкът от зехтина и се разбърква. Подправя се със сол и пипер меланж и пак се смила.
4
Свинско бонфиле със сос „Беконез“ 4
Свинското се слага в тава, застлана с пергаментова хартия, маже се с горчица от всички страни, покрива се с трохите и се пече около 10–12 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор.
5
Свинско бонфиле със сос „Беконез“ 5
Беконът за соса се запича в сух тиган до златисто, когато е готов се изважда в цедка върху купа, за да се отцеди мазнината.
6
Свинско бонфиле със сос „Беконез“ 6
Жълтъците се смесват с лимоновия сок и сол на вкус, загряват се на водна баня. Маслото се разтопява и се налива към тях, малко по малко, при непрекъснато разбиване.
7
Свинско бонфиле със сос „Беконез“ 7
Налива се и част от мазнината от бекона. Когато сосът е готов, се поръсва с пипер меланж, накълцан бекон и нарязан див лук.
8
Свинско бонфиле със сос „Беконез“ 8
Месото се поднася със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


168 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: