Пролетна яхния с пилешки руладини

Богато основно
Източник: Бон Апети
Дата: 15.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 пилешки пържоли от бут (без кожа)
3 връзки пресен лук (бялата част)
1 връзка моркови
300 г дребни пресни картофи
150 г пресни зелени аспержи
100 г грах (млад, пресен в шушулка или замразен)
50 г бейби спанак
150 мл бяло вино
100 мл животинска сметана
80 мл зехтин
2 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус

за пълнежа:
100 мл зехтин
50 г сирене „Пармезан“
50 г печени бадеми
1 връзка магданоз
1 връзка копър
1/2 връзка босилек
1 скилидка чесън
1/2 лимон
60 г галета
сол на вкус

за букет
1 люта сушена чушка
4 стръка мащерка
3 стръка магданоз
1 стрък риган
2 дафинови листа


Начин на приготвяне:
1
Пролетна яхния с пилешки руладини
Галетата се запича на сух тиган, докато придобие приятен аромат и смени цвета си. Охлажда се.
2
Пролетна яхния с пилешки руладини 2
В блендер се смилат копърът, магданозът, босилекът, зехтинът, лимоновият сок, чесънът, бадемите и сол на вкус.
3
Пролетна яхния с пилешки руладини 3
Полученият сос се смесва с галетата и настъргания пармезан.
4
Пролетна яхния с пилешки руладини 4
Пилешкото се изтънява, овкусява се със сол и черен пипер от всички страни.
5
Пролетна яхния с пилешки руладини 5
От вътрешната страна се намазва със зелената смес, след това се завиват рула, които се завързват с конец.
6
Пролетна яхния с пилешки руладини 6
Мажат се със зехтина и се готвят в загрят тиган, от всички страни, до златисто.
7
Пролетна яхния с пилешки руладини 7
Морковите се обелват, като част от дръжките се оставят.
8
Пролетна яхния с пилешки руладини 8
Аспержите се белят, долната част се отстранява, режат се на три косо.
9
Пролетна яхния с пилешки руладини 9
Лукът се реже на парчета, картофите се измиват добре.
10
Пролетна яхния с пилешки руладини 10
Картофите, пресният лук и морковите се запържват в зехтина, сипва се брашното, разбърква се и след като и то се позапържи, се наливат виното и около 500 мл вода.
11
Пролетна яхния с пилешки руладини 11
Овкусява се със сол и завързаните в марля дафинови листа, магданоз, мащерка, риган и люта чушка. Готви се 15 минути под капак.
12
Пролетна яхния с пилешки руладини 12
След това се прибавят пилешките руладини, готвят се на много слаб огън под капак, докато и месото и зеленчуците станат готови.
13
Пролетна яхния с пилешки руладини 13
Руладините се изваждат, ако има нужда се налива още течност. Добавят се аспержите, грахът, спанакът и сметаната. Готви се още 5 минути и се дърпа от котлона. Подправя се със сол, черен пипер и индийско орехче.
14
Пролетна яхния с пилешки руладини 14
Руладините се почистват от конците, нарязват се на шайби.
15
Пролетна яхния с пилешки руладини 15
В дълбоки чинии се сипва от яхнията, слагат се шайбите руладини и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


209 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: