Свински котлети с пармезан на фурна

В италиански стил
Източник: Бон Апети
Дата: 14.05.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 свински котлета
200 г паста „Фусили“
100 г сирене „Пармезан“
4–5 чушки (разноцветни)
3 скилидки чесън
2 тиквички
2 моркова
80 мл зехтин
1 ч. л. майоран
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. сух розмарин
1/2 ч. л. суха мащерка
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свински котлети с пармезан на фурна
Тиквичките, чушките и морковите се почистват и се нарязват на едри кубчета. Пармезанът се настъргва.
2
Свински котлети с пармезан на фурна 2
В купа се смесват накълцаният чесън, риганът, майоранът, розмаринът, мащерката, сол и черен пипер на вкус, налива се зехтинът и се разбърква.
3
Свински котлети с пармезан на фурна 3
Свинските котлети се намазват с ароматния зехтин, зеленчуците се слагат в тава и се заливат с останалия зехтин. Поръсват се с част от пармезана. Върху зеленчуците се слагат котлетите и също се поръсват с част от пармезана.
4
Свински котлети с пармезан на фурна 4
Пекат се 15 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, след което се обръщат, поръсват се с останалия пармезан и се запичат за 10–15 минути и от другата страна.
5
Свински котлети с пармезан на фурна 5
Пастата се сварява до степен ал денте, отцежда се и се полива със студено пресован зехтин, овкусява се със сол и черен пипер.
6
Свински котлети с пармезан на фурна 6
Котлетите се сервират със зеленчуците и пастата.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2021
Правя го за втори път, много е вкусно.
1.
Изпрати
лично съобщение

27.05.2018
Съжалявам,не ми остана време за снимка,но ястието стана невероятно вкусно! Определено минава в графа "Любими" !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Габриела Михайлова се регистрира в сайта.
Radoslava.Mihaylova коментира рецептата Лайм пай
Resmiye Shaibova се регистрира в сайта.
Тодор Агайн се регистрира в сайта.
Генова се регистрира в сайта.
Йорданка Стоянова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Битербален
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: