Пилешка кесадия с мармалад от кайсии

Апетитно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 14.05.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 пшенични тортили (малки)
300 г пилешко филе
300 г сирене „Бри“
80 г краве масло
50 г рукола
30 мл зехтин
1/2 ч. л. чили на люспи
сол и черен пипер на вкус

за мармалада:
300 г кайсии
2 с. л. захар
2 с. л. мед


Начин на приготвяне:
1
Пилешка кесадия с мармалад от кайсии
Кайсиите се режат на малки кубчета.
2
Пилешка кесадия с мармалад от кайсии 2
Слагат се в касерола, заедно със захарта, меда и 100 мл вода.
3
Пилешка кесадия с мармалад от кайсии 3
Готвят се 30 минути, докато станат на мармалад. Охлажда се.
4
Пилешка кесадия с мармалад от кайсии 4
Пилешкото се намазва със зехтин и се поръсва със сол и черен пипер. Готви се на грил тиган от двете страни до готовност.
5
Пилешка кесадия с мармалад от кайсии 5
Изважда се от тигана, поръсва се с чили и се оставя да почине. Реже се на кубчета.
6
Пилешка кесадия с мармалад от кайсии 6
В тиган се загрява малко масло и се поставя една тортила.
7
Пилешка кесадия с мармалад от кайсии 7
Маже се тънко с мармалада от кайсии. Отгоре се поръсва от пилешкото, рукола и нарязано на кубчета сирене „Бри“.
8
Пилешка кесадия с мармалад от кайсии 8
Похлупва се с друга тортила, също намазана с мармалад и се притиска. Готви се по няколко минути от двете страни. Така се приготвят всички кесадии.
9
Пилешка кесадия с мармалад от кайсии 9
Мажат се с масло, режат се на триъгълници и се поднасят горещи.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2019
Това е просто ФАНТАСТИЧНО!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: