Кюфтета в сос от сирена

Дата: 05.06.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г смляно месо от свинска плешка
300 г смляно месо от телешки врат
1 скилидка чесън
4 стръка магданоз
3 стръка пресен лук
2–3 филии бял хляб
1 яйце
150 мл прясно мляко
70 мл зехтин
1 с. л. сос „Уорчестър“
1 с. л. горчица
1 ч. л. семена от резене
1 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
за соса:
300 мл прясно мляко
200 мл животинска сметана
150 г синьо сирене
100 г сирене „Пармезан“
100 г сирене „Грюер“
2 с. л. краве масло
1 с. л. брашно
1/4 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Кюфтета в сос от сиренаХлябът се накисва в млякото.
2
Кюфтета в сос от сирена 2Смляното месо се замесва в купа с наситнения лук, ригана стрития на паста чесън, горчицата, соса „Уорчестър“, наситнения магданоз, счуканите семена резене, половината от зехтина, сол, черен пипер, яйцето и отцедения хляб.
3
Кюфтета в сос от сирена 3Каймата се оставя в хладилник за 1–2 часа. От нея се оформят кюфтета с големината на орех, които се овалват в брашно, подреждат се в тава и се поливат с останалия зехтин.
4
Кюфтета в сос от сирена 4Пекат се около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
5
Кюфтета в сос от сирена 5Брашното се запържва до златисто в загрятото масло. Наливат се млякото и сметаната.
6
Кюфтета в сос от сирена 6Пармезанът и грюерът се настъргват, синьото сирене се натрошава и се слагат в соса. Овкусява се със сол, черен пипер и индийското орехче. Ако има нужда се налива малко вода.
7
Кюфтета в сос от сирена 7Кюфтетата се слагат в соса и се готвят 5 минути.
8
Кюфтета в сос от сирена 8Ястието се сервира, поръсено с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ivo Rusev коментира рецептата Картофи с яйца на фурна
Aleksandra се регистрира в сайта.
Габриела коментира рецептата Курабийки
Анна коментира рецептата Кускус със зимни зеленчуци
Tsvetoslava Petrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта