Морски дарове в сос „Бузара“

Дата: 12.06.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г домати (добре узрели)
500 г черни миди с черупки
400 г сурови скариди
150 мл сухо бяло вино
100 мл зехтин
3 скилидки чесън
2 глави лук (млечен)
1/2 връзка магданоз (+ за сервиране)
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Морски дарове в сос „Бузара“Доматите се потапят във вряла вода, шокират се в ледено студена, обелват се и се нарязват на кубчета.
2
Морски дарове в сос „Бузара“ 2Лукът и чесънът се накълцват и се запържват в 60 мл от зехтина. Добавят се наситненият магданоз и доматите. Сосът се овкусява със сол и черен пипер и се вари 15–20 минути.
3
Морски дарове в сос „Бузара“ 3Налива се виното и се готви още около 5 минути.
4
Морски дарове в сос „Бузара“ 4Скаридите се почистват, подсушават се и се овкусяват със сол. Запържват се в около 20 мл сгорещен зехтин, докато порозовеят.
5
Морски дарове в сос „Бузара“ 5Останалият зехтин се налива в тенджера, добавят се почистените миди и съдът се похлупва. Готвят се 1–2 минути, докато се отворят.
6
Морски дарове в сос „Бузара“ 6Скаридите и мидите се слагат в доматения сос, ястието се готви още 1–2 минути.
7
Морски дарове в сос „Бузара“ 7Сервира се с накълцан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


259 ДУШИ ОНЛАЙН
Milena Petrova се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Крем супа от тиква
Evgeni Radev се регистрира в сайта.
Svetlana Stoqnova публикува рецептата Малки щрудели
Bubba коментира рецептата Печено пиле с картофи и бира
StefkoDan публикува рецептата Тутманик без месене
Петя Петкова публикува рецептата Хляб по шопски
Спасов публикува рецептата Икономични мъфини
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта