Пролетен овчарски пай

Дата: 04.05.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешки бут
600 мл телешки бульон
80 мл зехтин
200 г замразен грах
4 скилидки чесън
2 глави лук
1 морков
1 дафинов лист
2 стръка мащерка
1 стрък розмарин
2 с. л. доматен концентрат
1 с. л. дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус
за картофеното пюре:
1,2 кг картофи
150 мл прясно мляко
250 г спанак (почистен)
150 г кашкавал от овче мляко
80 г краве масло
1 връзка пресен лук
1/4 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пролетен овчарски пайАгнешкият бут се обезкостява и се накълцва на много малки парченца. Запържва се в сгорещения зехтин, докато течността се изпари, а месото стане златисто.
2
Пролетен овчарски пай 2Лукът, морковът, чесънът, розмаринът и мащерката се наситняват.
3
Пролетен овчарски пай 3Лукът и морковът се прибавят към месото и се посолява.
4
Пролетен овчарски пай 4Щом и те се позапържат, се прибавят чесънът, розмаринът и мащерката.
5
Пролетен овчарски пай 5Слагат се доматеният концентрат, горчицата и дафиновият лист. Налива се бульонът, посолява се и се готви под капак на слаб огън около 2 часа, докато месото омекне.
6
Пролетен овчарски пай 6Дафиновият лист се отстранява, а към рагуто се прибавя грахът и се разбърква.
7
Пролетен овчарски пай 7Картофите се белят и се нарязват на едро, варят се в подсолена вода, докато омекнат.
8
Пролетен овчарски пай 8Спанакът и лукът се наситняват и се запържват в загрятото масло.
9
Пролетен овчарски пай 9Овкусяват се със сол и индийско орехче и се смесват с пюрираните картофи. Налива се прясното мляко, добавя се настърганият кашкавал, подправя се със сол и черен пипер на вкус.
10
Пролетен овчарски пай 10В тава се поставя агнешкото рагу, върху него се разпределя картофеното пюре.
11
Пролетен овчарски пай 11Пече се около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Охлажда се 20 минути и се нарязва.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.06.2018
Овчарският пай явно и с агнешко става вкусен. Като никога ми отне по-малко време за готвене от указаното (обикновено ми трябва двойно повече). Сигурно месото ми е било по-малко :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


143 ДУШИ ОНЛАЙН
Sevgul Salim се регистрира в сайта.
Marconi Sladkarnitsa се регистрира в сайта.
Mandarina Brauswetter публикува рецептата Икапири
Nina публикува рецептата Кекс с белтъци
Irena Boyanova се регистрира в сайта.
NelliSto публикува рецептата Галет с картофи
Анна коментира рецептата Пържени кюфтета
Nina публикува рецептата Кексчета (мъфини) от цвекло
Мария публикува рецептата Кекс с кисело мляко
Nina публикува рецептата Славски колач
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта