Агнешко клефтико

По рецепта, вдъхновена от гръцката кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 05.05.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешки бут (около 2,5 кг)
200 г сирене „Фета“
1,6 кг пресни картофи (дребни)
3 червени чушки
3 зелени чушки
3 глави лук
3 домата
1 глава чесън
1 лимон
70 мл зехтин (+ за поливане)
1 с. л. риган
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешко клефтико
Агнешкото се овкусява от всички страни със сол и черен пипер.
2
Агнешко клефтико 2
В дълбок глинен съд се слагат добре измитите картофи, нарязаните на едро чушки, домати и лук, както и обелените скилидки чесън. Овкусяват се със сол, черен пипер, лимоновия сок и зехтина. Разбъркват се добре.
3
Агнешко клефтико 3
Отгоре се поставя месото и се наливат 300 мл вода. Месото се поръсва с ригана и се полива с малко зехтин.
4
Агнешко клефтико 4
От брашно и вода се забърква тесто. Съдът се похлупва и се „запечатва“ с тестото. Пече се около 4 часа на 160 градуса, с вентилатор.
5
Агнешко клефтико 5
След това капакът се маха, ястието се поръсва с натрошено сирене и се връща във фурната на 200 градуса, за да се запече до златисто.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.05.2018
Здравейте, току-що извадих от фурната агнешкото, приготвено по тази рецепта! Ухае невероятно и месото се топи в устата. Единственото , което промених е , че не сложих риган и сирене. Весел празник!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



113 ДУШИ ОНЛАЙН
Дзопино коментира рецептата Пъстърва със сос „Виерж“
Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
Gery Kostadinova се регистрира в сайта.
Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
Жанет Желязкова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: