Фритата с агнешко

Източник: Бон Апети
Дата: 06.04.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г обезкостено печено агнешко месо (от бут или плешка
60 г краве масло
50 г сушени домати
8 яйца
1 връзка пресен лук
1 връзка магданоз
2 стръка пресен чесън
2 стръка розмарин
1 топка сирене „Моцарела“ (125 г)
сол и черен пипер на вкус

за соса:
50 мл студено пресован зехтин
50 г сирене „Пармезан“
30 г печени орехи
1 връзка див чесън
1 с. л. дижонска горчица
1 с. л. бял винен оцет
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Фритата с агнешко
Месото се нарязва на кубчета.
2
Фритата с агнешко 2
Лукът, чесънът, магданозът, сушените домати и розмаринът се наситняват.
3
Фритата с агнешко 3
Моцарелата се накъсва.
4
Фритата с агнешко 4
Маслото се загрява и в него се запържва месото до златисто.
5
Фритата с агнешко 5
Добавят се лукът, чесънът, магданозът, сушените домати и розмаринът.
6
Фритата с агнешко 6
Когато лукът омекне, се наливат предварително разбитите и овкусени със сол и черен пипер яйца.
7
Фритата с агнешко 7
Разбърква се и се поръсва с накъсана моцарела.
8
Фритата с агнешко 8
Пече се 8–10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
9
Фритата с агнешко 9
Левордата се пасира с горчицата, орехите, зехтина, оцета и настъргания пармезан. Овкусява се със сол и черен пипер.
10
Фритата с агнешко 10
Фритата се поднася с пестото.


Съвет:
Разбъркайте готовото песто от леворда с 1 кофичка кисело мляко и ще имате хубав млечен сос с пролетен вкус за фритатата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: