Пилешки филенца с чеснов сос

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 18.04.2018
Пилешки филенца с чеснов сос
Пилешки филенца с чеснов сос
 
Необходими продукти:
600 г пилешко филе (или месо от
обезкостено пилешко бутче)
няколко филии стар хляб
3 яйца
1 скилидка чесън
1 с. л. зехтин
мащерка, сол и черен пипер на вкус

за чесновия сос:
1/2 кофичка кисело мляко
2 скилидки чесън
1 с. л. олио
копър и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешкото филе се нарязва на жулиени с дебелина 3-4 см. Посолява се и се поръсва с черен пипер.
2
Филиите хляб се слагат в блендер заедно с чесъна, зехтина, мащерка и щипка сол. Трябва да се смелят на по-едри трохи.
3
Пилешките филенца се потапят в разбитите яйца и се овалват в хлебните трохи. Слагат се в тава, застлана с хартия за печене и се пекат във фурната на 200 градуса, докато получат приятен захар.

4
Сосът се приготвя, като киселото мляко се разбива и към него се прибавят счуканият чесън, олиото, сол и копър. Разбърква се добре.
5
Филенцата се поднасят със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2019
Вкусно и бързо! Замених хляба с натрошени сухари и станаха супер хрупкави.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: