Печени пилешки бутчета с бял барбекю сос

Дата: 31.05.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
12 горни пилешки бутчета
150 мл бяло вино
50 г краве масло
1 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус
за соса:
400 г майонеза
100 г мед
200 мл ябълков оцет
1 лимон
2 ч. л. черен пипер на зърна
1 ч. л. настърган хрян
1/2 ч. л. кайенски пипер
1/2 ч. л. сушен лук
сол на вкус
за картофите:
800 г пресни картофи
200 г заквасена сметана
125 г краве масло
50 г бейби спанак
1/2 връзка леворда
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1
Печени пилешки бутчета с бял барбекю сосМайонезата се разбърква с настъргания хрян, ябълковия оцет, настърганата лимонова кора, сока от половината лимон, кайенския пипер, сушения лук, сол, прясно стрит в хаванче черен пипер и меда.
2
Печени пилешки бутчета с бял барбекю сос 2Бутчетата се овкусяват със сол, черен пипер и риган и се подреждат едно до друго в тава, така че кожата да е от горната страна.
3
Печени пилешки бутчета с бял барбекю сос 3Налива се виното.
4
Печени пилешки бутчета с бял барбекю сос 4Тук-там се поставя от маслото, нарязано на малки кубчета и се пече в загрята на 160 градуса фурна до златисто – за 1 час и 30 минути.
5
Печени пилешки бутчета с бял барбекю сос 5По време на печенето на няколко пъти се маже с барбекю соса.
6
Печени пилешки бутчета с бял барбекю сос 6Картофите се измиват и се сваряват на пара. Намачкват се и се разбъркват с маслото, сметаната, нарязаните на ситно спанак и леворда, сол и черен пипер.
7
Печени пилешки бутчета с бял барбекю сос 7Пилето се сервира с картофите и с останалия барбекю сос.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

05.03.2019
Много свеж вкус на пилето, а картофите стават превъзходни.
1.
Изпрати
лично съобщение

09.06.2018
Много вкусно стана!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Olga Harizanova коментира рецептата Крем карамел без шупли
Olga Harizanova се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Омлет със спанак и чушки
Denka Petkova се регистрира в сайта.
TE коментира рецептата Балкански хумус
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта