Испанска тортила с наденица и „Пико де гайо“

Дебел и засищащ омлет с картофи, наденица и зеленчуци – перфектна идея за цялото семейство
Източник: Бон Апети
Дата: 01.10.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г картофи (дребни)
1 глава лук
1 червена чушка
1 скилидка чесън
8 яйца
330 г Софийска наденица Аз ям!
1/2 ч. л. риган
1/2 ч. л. пушен червен пипер
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус

за салцата „Пико де гайо“:
1 зелена люта чушка
1 домат
1/2 глава червен лук
1/4 връзка пресен кориандър
1/2 лайм
сол на вкус

Бон Апети препоръчва:


Начин на приготвяне:
1
Испанска тортила с наденица и „Пико де гайо“
Картофите се сваряват на пара и се охлаждат.
2
Испанска тортила с наденица и „Пико де гайо“ 2
Обелват се и се режат на шайби.
3
Испанска тортила с наденица и „Пико де гайо“ 3
Чесънът се наситнява.
4
Испанска тортила с наденица и „Пико де гайо“ 4
Лукът и чушката се режат на кубчета.
5
Испанска тортила с наденица и „Пико де гайо“ 5
Наденицата се реже на дебели шайби.
6
Испанска тортила с наденица и „Пико де гайо“ 6
Чесънът, наденицата, лукът и чушката се запържват в 30 мл от зехтина. Готви се, докато зеленчуците омекнат.
7
Испанска тортила с наденица и „Пико де гайо“ 7
Яйцата се разбиват и се овкусяват със сол, черен пипер, ригана и пушения червен пипер.
8
Испанска тортила с наденица и „Пико де гайо“ 8
Към тях се добавят запържените продукти и се разбърква внимателно.
9
Испанска тортила с наденица и „Пико де гайо“ 9
В тиган с незалепващо покритие се загрява останалият зехтин. Сипва се яйчената смес, прибавят се картофите, посолява се и се готви 1–2 минути.
10
Испанска тортила с наденица и „Пико де гайо“ 10
Допича се за 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
11
Испанска тортила с наденица и „Пико де гайо“ 11
Лютата чушка и кориандърът се наситняват.
12
Испанска тортила с наденица и „Пико де гайо“ 12
Смесват се с нарязаните на кубчета домат и лук. Разбърква се и се овкусява със сока от лайм и сол.

13
Испанска тортила с наденица и „Пико де гайо“ 13
Тортилата се сервира със салцата.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

03.03.2022
Често го правя, ето и снимка
2.
Изпрати
лично съобщение

02.10.2019
Много вкусно ястие, правя го често у дома.Препоръчвам ! Снимка следващия път :)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.10.2018
Получи се страхотно. За нула време чиниите бяха празни и уви нямам снимка, а изглеждаше супер.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


154 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: