Винен кебап в бекон

Чудесно предложение за винен кебап, поднесен по нестандартен начин
ТИТЛА: Чирак
Дата: 17.07.2015
Винен кебап в бекон
 
Необходими продукти:
200 г пушен бекон (на слайсове)
500 г свинско месо
2 глави лук
1 ч. ч. червено вино
1 с. л. брашно
5 с. л. доматено пюре
1 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. черен пипер
1 дафинов лист
сол и кимион на вкус

за гарнитурата:
1/2 ч. ч. ориз
1 1/2 ч. ч. вода
1 с. л. краве масло


Начин на приготвяне:
1
Свинското месо се нарязва на хапки, а лукът - на полумесеци. Месото и лукът се задушават, докато омекнат.
2
След това се добавя 1 ч. ч. вода и варенето продължава, до полуготовност на месото.
3
Прибавят се червеното вино, размитото в доматеното пюре брашно и подправките.
4
Ястието се вари до готовност, като от време на време се разбърква.
5
Поднася се с гарнитура от ориз, сварен в подсолена вода и овкусен с масло.
6
Слайсовете бекон се подреждат плътно един до друг върху фолио. Върху тях се слага от винения кебап и се навиват на руло.



Съвет:
По желание ястието може леко да се запече във фурна.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: