Домашни талиатели с паста от трюфели

Дата: 18.01.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за пастата:
400 г брашно тип 00 (+ за поръсване)
4 яйца
1 щипка сол
за соса:
250 мл животинска сметана
80 г сирене „Пекорино“
50 г краве масло
2 стръка магданоз
1 с. л. трюфел паста
сол и черен пипер на вкус
трюфел олио за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Домашни талиатели с паста от трюфелиБрашното се сипва на плота, смесва се със солта, оформя се кладенче, чукват се яйцата и се разбиват с вилица. Замесва се гладко, твърдо тесто отнема време, минимум 10 минути.
2
Домашни талиатели с паста от трюфели 2Увива се в прозрачно фолио и се прибира в хладилник за 30 минути.
3
Домашни талиатели с паста от трюфели 3След това се разточва с машина за паста или с точилка, като се поръсва с още брашно. Нарязва се на дълги тънки ленти талиатели или папардели.
4
Домашни талиатели с паста от трюфели 4Сиренето за соса се настъргва.
5
Домашни талиатели с паста от трюфели 5Маслото и трюфел пастата се загряват, налива се сметаната, добавя се половината от сиренето и се разбърква. Овкусява се със сол и черен пипер.
6
Домашни талиатели с паста от трюфели 6Пастата се сварява за 2–3 минути в кипяща, подсолена вода, до степен „ал денте“. Отцежда се и се слага в горещия сос. Разбърква се и се готви със соса 1–2 минути.
7
Домашни талиатели с паста от трюфели 7Сервира се с останалото пекорино, трюфел олио и наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


158 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariya Georgieva коментира рецептата Руло \"Стефани\"
Милена коментира рецептата Ягодов сладкиш
Mariya Georgieva се регистрира в сайта.
Галина Липчева се регистрира в сайта.
Марина се регистрира в сайта.
Мая сготви Гюзлеме
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта