Паста с хрупкави трохи, чесън и аншоа

Семпла рецепта с малко на брой продукти
Източник: Бон Апети
Дата: 28.07.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г фусили
90 мл зехтин
8 филета аншоа
3 филии пълнозърнест хляб
3 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
1 ч. л. лют пипер на люспи (без семки)
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Паста с хрупкави трохи, чесън и аншоа
Хлябът се смила в блендер и се запържва в 40 мл сгорещен зехтин. Когато трохите станат златисти и хрупкави, съдът се дърпа от огъня. Трохите се посоляват и се разбъркват.
2
Паста с хрупкави трохи, чесън и аншоа 2
Пастата се сварява в голямо количество подсолена вода.
3
Паста с хрупкави трохи, чесън и аншоа 3
Чесънът, аншоата и магданозът се накълцват.
4
Паста с хрупкави трохи, чесън и аншоа 4
Чесънът се запържва на слаб огън в останалия зехтин. Когато омекне, се прибавя аншоата, запържва се за 1–2 минути, поръсват се лютият пипер и половината наситнен магданоз. Разбърква се.
5
Паста с хрупкави трохи, чесън и аншоа 5
Добавя се отцедената паста и се овкусява със сол и черен пипер. Разбърква се добре и след около 1–2 минути се дърпа от огъня.
6
Паста с хрупкави трохи, чесън и аншоа 6
Всяка порция се поднася, поръсена с хрупкави трохи и магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.03.2018
Вкусно се получи, но му липсва сос. :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


milenka коментира рецептата Ципура в пергамент
raq01 се регистрира в сайта.
Kristin Genkova се регистрира в сайта.
swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: