Паста с пилешко и сметана

Бързо, лесно и засищащо
ТИТЛА: Чирак
Дата: 28.11.2019
Паста с пилешко и сметана
 
Необходими продукти:
за пастата:
1 яйце
100 г брашно
1 щипка сол

за соса:
200 г пилешко филе
200 мл течна животинска сметана
пресен чесън
пресен магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Към брашното се добавят солта и яйцето. Разбъркват се добре и се месят до получаването на меко тесто. Оформя се на топка и се оставя да почине.
2
През това време в малко мазнина се запържва пилешкото филе, нарязано на парченца. Добавя се и наситненият чесън. Щом пилешкото се зачерви от всички страни, се налива сметаната и се овкусява се наситнен магданоз, сол и черен пипер.
3
Тестото се разточва максимано тънко и се нарязва на тънки ленти (около 5 мм). Оставят се за около 1-2 минути да изсъхнат. Варят се във вряща подсолена вода за 7-8 мин.
4
Сварената паста се прибавя към соса. Разбърква се и се сервира.

Съвети:
За приготвяне на паста пропорциите яйца-брашно са 1:100.
Пресният чесън може да се замени и със скилидки чесън.

Съвет:
За приготвяне на паста пропорциите яйца : брашно са 1:100. Пресният чесън може да се замени и със скилидки чесън.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: