Спагети карбонара (с яйца и бекон)

Източник: Иван Викторов
ТИТЛА: Чирак
Дата: 08.12.2017
Спагети карбонара (с яйца и бекон)
Спагети карбонара (с яйца и бекон)
Спагети карбонара (с яйца и бекон)
Спагети карбонара (с яйца и бекон)
Спагети карбонара (с яйца и бекон)
 
Необходими продукти:
220 г спагети
25 г бекон (на кубчета)
2 с. л. зехтин
2 яйца
50 г сирене „Пармезан“
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сварете пастата в тенджера, във вряща вода. На 1 л вода се добавят по 10 г сол. Не се добавя мазнина във водата.


2
Междувременно загрейте зехтина в тиган и запържете бекона, докато се зачерви добре.


3
Леко разбийте яйцата в голяма купа с настърганото сирене и черен пипер. Отцедете сварените спагети и ги изсипете в тигана при бекона.


4
Разбъркайте добре и изключете котлона. Оставете леко да се охлади. След това добавете яйцата с пармезана. Разбъркайте добре. При правилна температура на тигана яйцата стават кремообразни. При много висока температура, яйцата ще станат като бъркани.


5
Поднесете веднага, като отгоре настържете малко пармезан и поръсите с черен пипер.


Съвет:
Правилното количество паста за порция е 110 г.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: