Какво яде Салма Хайек, за да изглежда в топ форма на 56

17.07.2023
0
7600

Всеки път, когато мексиканската актриса публикува снимки по бански в профила си в Instagram,  милионите ѝ почитатели не спират да се възхищават на начина, по който тя изглежда.

Факт е, че на 56 години тя не само изглежда, но и се чувства прекрасно, което пък ни накара да се замислим, каква диета спазва, ако спазва, и какво изобщо е отношението ѝ към храната.

Интересното е, че наред със снимките от фотосесии за модни списания и най-различни звездни събития, актрисата често публикува и снимки от ежедневието си.

Наскоро например тя пусна една, на която искрено се наслаждава на порция скариди в компанията на студена напитка.

„В родния ми град Веракрус ни учат да не изхвърляме нито една част от скаридите, затова ядем и главите“, написа тя, с което изцяло спечели сърцата ни на чревоугодници.

 

На други снимка пък похапва паеля, любимите ѝ такос и сладолед – и винаги с изражението на човек, който цени истински вкусната храна.  „Не обичам да спазвам диети и не съм добра в това“, споделя Хайек, цитирана от Womens Health. Затова вместо да се ограничава, тя се храни балансирано, като залага на здравословни (и не чак толкова) храни, които хранят и душата ѝ.

 

 

Горещата мексиканка също така вярва в силата на соковете, дотолкова, че основава собствена компания Cooler Cleanse. „Когато се чувствам стресирана, се утешавам с храна“, пише Хайек. „След като направя прочистване със сокове, съм мотивирана да се храня по-здравословно, а не емоционално. Пречистването е моята медитация. То ме кара да спра, да се съсредоточа и да мисля за това, което давам на тялото си. Поемам ангажимент към здравето си и натискам бутона за нулиране".

 

Не само балансираната храна, но и плуването, танците, масажите, ежедневното движението с любимите ѝ кучета – всичко това е част от нейната програмата за поддържане на добро настроение и перфектно тяло, или както самата тя го нарича „пасивно спортуване“. То включва непрекъснато движение и грижа за тялото, без това да е изморително и целенасочено.

Какво пък, харесва ни тази философия и с удоволствие ще пробваме да я следваме. Особено, щом не изключва радостта от вкусната храна.

Снимки: Instagram/salmahayekКоментари (0)

БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: