Силвена Роу е една от любимките на българската публика, която спечели сърцата на мнозина, както с участието си в готварски предавания, така и с книги с интересни авторски рецепти.
Напоследък прочутата готвачка става все по-популярна и със здравословния си начин на живот.
В навечерието на рождения си ден на 24 юли тя сподели с почитателите си своя снимка и някои от най-важните принципи, които ѝ помагат да бъде здрава и да запази младостта и жизнеността си възможно най-дълго време.
Според Роу е крайно време българската жена над 45 години да се самозаобича, да започне активна и егоистична грижа за себе си, а не само да се раздава на близките около нея.
„Ако аз мога да изглеждам така на годините, на които съм, всеки го може“,
пише 56-годишната Роу, която от години практикува биохакинг, или хранене на клетъчно ниво. Храната за нея е средство за подобряване на здравословното състояние, за обръщане процесите на стареене и за регенериране на клетките в тялото.
В публикацията си тя синтезира и 8-те златни правила, които са ключът към здравето и запазване на младостта, предотвратяването на стрес, наранявания и хронични заболявания.
1. Ставайте рано и установете ежедневна рутина.
2.Яжте истинска и пълноценна храна, а не преработената.
3. Разхождайте се навън всеки ден.
4. Упражнявайте се (фитнес или други упражнения) 4–5 пъти седмично.
5. Спете поне 8 часа и разработете рутина за сън.
6. Изключете негативизма от живота си , включително енергийните вампири около вас.
7. Практикувайте само положителни разговори със себе си, почитайте се, обичайте се.
8. Медитирайте ежедневно.
Топготвачката уточнява, че това не е „фукня, а закачка и напомняне, че никога не е късно да се започне самоусъвършенстването“. Тя слага знак за равенство между силното тяло и силния дух.
Снимка: Instagram / chefsilvena
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...
Представлява вечнозелено дърво, разпространено в Югоизточна Азия, което на височина достига до 20 м и...
На 18-ти юни екипът на Лесафр България събра партньори, приятели и журналисти, за да отпразнуват...
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...