От известно време следим с любопитство кулинарните изяви на актьора Стенли Тучи. Наскоро той издаде книгата с рецепти, „Вкусно. Храната на моя живот” (изд. Прозорец, 2023).
В нея любимецът ни от „Дяволът носи Прада“ и „Игрите на глада“ недвусмислено демонстрира радостта от храната, споделена в приятна компания.
В Instagram профила на актьора пък попаднахме на поредната интересна идея за предястие от тиквички, което се приготвя само с 4 съставки, като изключим такива като сол, пипер и олио за пържене.
Става въпрос за Concia di Zucchine, нещо което много често се сервира в Рим като предястие.
Само да допълним, че актьорът често споделя любимите си лесни рецепти в социалните медии, което радва още повече многобройните му почитатели, сред които сме и ние, то е ясно.
Та, ако имате тиквички под ръка, не се колебайте да изпробвате рецептата на Тучи.
Нарязаните тиквички той запържва в малко зехтин до златисто, след това ги прехвърля в друг съд, където ще ги разбърка с малко чесън, а след това мента (или босилек), оцет и ще ги остави да престоят.
Подправят се на вкус със сол и пипер. Обикновено се сервират охладени или на стайна температура.
„Наистина са много добри, отдавна не съм ги ял“ споделя той.
Concia di Zucchine е традиционно еврейско-римско ястие, което се приготвя много лесно и същевременно е изключително вкусно.
Снимки: Instagram/Stanley Tucci
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...