Кафявото е на мода

04.02.2016
1
2083

Кафявата захар е по-скъпа от бялата кристална захар, като това се обяснява с нейното транспортиране от плантациите за захарна тръстика в Бразилия до магазините. Но производителите твърдят, че високата цена се дължи на скъпата й преработка. И все пак истината е, че високата цена се диктува от модата.

Хората я консумират още от древността. Колкото по-тъмна е захарта, толкова повече органични примеси от сока на растението има в нея. Колкото по-бяла е тя, толкова повече е пречистена.

Преди години бялата захар се е смятала за най-сладката и най-чистата. Кафявата захар се е възприемала като недобре изчистена от т.нар. черна патока (гъсто, сладко вещество – продукт на непълното озахаряване на скорбялата), която се е използвала за производството на ром.
Днес вече е известно, че кафявата захар всъщност е полезна, защото съдържа много микроелементи като калий, калций, желязо. Оказва се, че рафинираният продукт не е по-полезен от естествения, който е по-близък до природата.

Pinterest


Коментари (1)



Aleksandrina Ludmilova коментира рецептата Брауни
Aleksandrina Ludmilova коментира рецептата Класическо тирамису
Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта