Кафявото е на мода

04.02.2016
1
98918

Кафявата захар е по-скъпа от бялата кристална захар, като това се обяснява с нейното транспортиране от плантациите за захарна тръстика в Бразилия до магазините. Но производителите твърдят, че високата цена се дължи на скъпата й преработка. И все пак истината е, че високата цена се диктува от модата.

Хората я консумират още от древността. Колкото по-тъмна е захарта, толкова повече органични примеси от сока на растението има в нея. Колкото по-бяла е тя, толкова повече е пречистена.

Преди години бялата захар се е смятала за най-сладката и най-чистата. Кафявата захар се е възприемала като недобре изчистена от т.нар. черна патока (гъсто, сладко вещество – продукт на непълното озахаряване на скорбялата), която се е използвала за производството на ром.
Днес вече е известно, че кафявата захар всъщност е полезна, защото съдържа много микроелементи като калий, калций, желязо. Оказва се, че рафинираният продукт не е по-полезен от естествения, който е по-близък до природата.

Pinterest


Коментари (1)



Gerii Karaboycheva коментира рецептата Торта „Павлова“
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Лятна торта „Павлова“
Olga Harizanova коментира рецептата Крем карамел без шупли
Olga Harizanova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта