Кафявото е на мода

04.02.2016
1
54537

Кафявата захар е по-скъпа от бялата кристална захар, като това се обяснява с нейното транспортиране от плантациите за захарна тръстика в Бразилия до магазините. Но производителите твърдят, че високата цена се дължи на скъпата й преработка. И все пак истината е, че високата цена се диктува от модата.

Хората я консумират още от древността. Колкото по-тъмна е захарта, толкова повече органични примеси от сока на растението има в нея. Колкото по-бяла е тя, толкова повече е пречистена.

Преди години бялата захар се е смятала за най-сладката и най-чистата. Кафявата захар се е възприемала като недобре изчистена от т.нар. черна патока (гъсто, сладко вещество – продукт на непълното озахаряване на скорбялата), която се е използвала за производството на ром.
Днес вече е известно, че кафявата захар всъщност е полезна, защото съдържа много микроелементи като калий, калций, желязо. Оказва се, че рафинираният продукт не е по-полезен от естествения, който е по-близък до природата.

Pinterest


Коментари (1)



163 ДУШИ ОНЛАЙН
Mihail Nedev се регистрира в сайта.
Moni Peeva се регистрира в сайта.
Павлова коментира рецептата Кифли със сирене
Anton Delchev се регистрира в сайта.
Tonka Pashova се регистрира в сайта.
14 се регистрира в сайта.
Radoslav Lazarov се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Пай с горски плодове
Незабравка коментира рецептата Сладкиш "Бейби"
Незабравка коментира рецептата Скумрия на грил тиган
Pandora Celeste се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта