Пазаруваме, бързаме да сготвим, много често просто прибираме продуктите в хладилника и затваряме вратата му без да се замисляме дали сме ги сложили на правилното място. Но ако искаме да запазим продуктите свежи и пълни с хранителни вещества възможно най-дълго време, хладилникът ни трябва да е чист и организиран по правилния начин.
Специалистите съветват да почистваме и подреждаме хладилника всяка седмица, за да не се натрупват храни с изтекъл срок на годност и винаги да знаем с какво разполагаме. А при подреждането е много важно да знаем, че температурата в различните отделения е различна, така че всички продукти имат различно място вътре.
Тук сме събрали няколко съвета, които могат да бъдат от полза на всяка домакиня:
Снимка: Instagram / skorganizing
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...