Какво готвят за Великден по света?

20.03.2023
0
8026

Великден наближава, а заедно с празника се появява и онзи изконен въпрос, който „забавлява“ всяка домакиня по празниците: „Какво да сложа на трапезата, за да изненадам любимите  ми хора?“ И понеже знаем от опит, че за една жена няма по-добра визитна картичка от вкусната храна и споделеното време със семейството, в партньорство с Woman.bg създадохме един много специален проект, наречен „Великденски вкусове от цял свят“.

Направихме го, за да ви подарим щипка вдъхновение през март и април и защото вярваме, че вкусната храна е мисия, в която трябва да вложиш малко старание, малко знания и много любов. В рамките на 30 дни ще ви споделим най-вълнуващите кулинарни идеи от националните кухни на куп държави по света, където традиционно отбелязват Възкресение по доста интересен начин.

В християнския свят дните около Великден са наситени с особена магия и вяра в доброто, в силата на новото начало и в мъдростта да направиш своята равносметка, въпреки трудностите на ежедневието. Семейството се събира около трапезата, а ястията, сладките хлябове и яйцата са символ на новия живот и силната надежда. 

В рамките на „Великденски вкусове от цял свят“ ще намерите 30 уникални рецепти от различни страни, както и някои вечни български класики, свързани с празничната трапеза. Ще научите за различните обичаи и обреди, свързани с тези ястия и ще се изненадате колко лесно и бързо можете да ги приготвите и вие у дома.

На едно място сме събрали изпитани рецепти, които самите ние сме приготвяли много пъти. С любов и внимание към съставките и вкусовете, това кулинарно изживяване отваря нова страница в тефтера с рецептите на мама: от Италия до Франция и Испания, от Русия до традиционно български или пък гръцки ястия - бъдете с нас и всеки ден ще научавате по една нова рецепта за Великден.

Стартираме днес, а добрата новина е, че с нашите партньори от President BulgariaGorenjeBirra Moretti BulgariaAhmad TeaСофия МелPhiladelphia Bulgaria, Caricol Gastro. сме подготвили специални награди за всички, които следят вкусните ни рецепти.

 Всеки, който се включи в нашата специална игра във Фейсбук, има шанс да спечели книга от Лора и Стоян, нож за пица, стек бира Moretti, а един от Вас ще се бори за голямата награда - участие в уъркшоп по месене на козунак с двамата шеф готвачи.

 Коментари (0)

272 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: