Любопитно за агара

04.07.2013
0
100773

Агарът е неразтворим в студена вода, напълно се разтваря само при температури от 95 до 100 градуса. Горещият разтвор е прозрачен. При охлаждане до температура 35–40 градуса той става чист и здрав гел, като процесът е обратим, ако се повиши температурата. При нагряване до 85–95 градуса той отново става рядък разтвор. Понякога се добавя малко желатин към гела, защото агарът не може да задържа дълго в себе си водата поради естеството на молекулярния му строеж.



Коментари (0)

115 ДУШИ ОНЛАЙН
Иво публикува рецептата Лютеница
Dankolova сготви Мусака
Tedity коментира рецептата Еклери
Tedity коментира рецептата Риба плакия
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: