Торти и прасета

11.02.2019
0
6820

 

“… Три дни яли, пили и се веселили. КРАЙ”. Краят, Дами и Господа, е само в приказките. В истинския живот жабата рядко се превръща в принц, златните рибки не превеждат крупни суми по банковите ни сметки и зимните празници не свършват.

 

 

 

Отпразнувахме новата година по Грегорианския календар, отбелязахме я и по стар стил, сега сме в трепетно очакване на китайската. А тя започва на 5 февруари и е под знака на свинята .

Астролозите обещават, че ще е щастлива и успешна за всички, така че не ни остава нищо друго, освен да си пожелаем да е здрава (в списание BILLA Кулинариум ви очакват няколко симпатични рецепти, обединени под мотото “Енергия за здраве”),

 

вдъхновена (като Виктор Ангелов например, чието интервю си заслужава да прочетете)

и спокойна. Китайците казват, че свинята не излиза от кожата си дори и при най-големи ядове. В новия брой на BILLA Кулинариум представителите на останалите зодии ще намерят два много полезни материала: за йогата, която помага да постигнем баланс между съзнанието и тялото, и за медитацията.

Спокойни, концентрирани, ако решите дори и в поза лотус, можете да посрещнете 5 февруари с хапки (в рубриката “Вкусни идеи за леко похапване” ви чакат интересни идеи), питиета (Ирландският ликьор от страница 73 е фантастичен!) и елегантни кюфтета.

А след това, най-добре се отдайте на сладък сън (статията “Храна за лека нощ и сладки сънища” е много полезна!), защото следващият празник чука на вратата. Докато се обърнете и 14 февруари взел, че дошъл.

Някои ще наливат вино по чашите, ще пеят песни и ще вдигат тостове в чест на Трифон Зарезан (зимнопразничният брой на BILLA Кулинариум е пълен с нови идеи за вкусни мезета!).

За други денят ще мине под знака на сърца, свещи, рози и лалета. В кулинарният свят любовта е кръгла, с блатове, вкусен крем и украса. Нарича се торта. В материала “Хапва ли ви се торта” от брой 13 на BILLA Кулинариум ви очакват доста съблазнителни предложения.

Оскар Уайлд твърди, че единственият начин да се отървеш от изкушението, е да му се отдадеш. Брой 13-ти на BILLA Кулинариум струва само 0,99 лв. с BILLA Card и ви очаква във всеки магазин BILLA. Отдайте му се!Коментари (0)

БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: