В диалог с храната

03.10.2017
0
102031

Дойде време да преосмислим готвенето – с фурната Dialog от Miele за първи път се въвежда технология, при която електромагнитните вълни реагират по интелигентен начин на консистенцията на храната. Месото се изпича равномерно, като остава сочно. Рибата и зеленчуците запазват структурата си, а тестото втасва значително по-бързо. Пресните съставки за пълноценно хранене се добавят в самото начало и стават готови едновременно с останалите продукти – и всичко това се постига до 70% по-бързо, в сравнение с използваните конвенционални методи за готвене.

Тази година на Международното търговско изложение IFA Miele представи нов революционен начин за готвене – фурната Dialog
– по-бърза и много по-гъвкава от всеки един друг уред за готвене – и винаги с перфектен краен резултат. Външният вид на фурната Dialog е идентичен с този на конвенционалния й предшественик, като отвътре фурната разкрива един нов свят на удоволствие от печенето и готвенето като цяло. Моделът предстои да бъде пуснат на пазара през април 2018 г.

Да приготвите риба в леден блок или телешко филе, обвито в пчелен восък? Без ледът да се разтопи, а восъкът да се разтече?
Впечатляваща презентация на възможностите на фурната Dialog представя приготвянето на фино рибно филе в леден блок. В резултат – рибата в лед е сготвена, докато самият лед остава непокътнат.

Друг пример презентира готвене на агнешко бутче, поставено върху зеленчуково канапе от червени чушки и зелени аспержи, с добавени картофки по селски. След около 45 минути агнешкото месо е сочно и равномерно изпечено, зеленчуците са се запазили хрупкави, а картофите са пухкави и вкусни – без прекъсване на процеса на готвене или добавяне на други съставки. Приготвянето на това ястие в конвенционална фурна би било невъзможно с такъв отличен резултат и за толкова кратко време.

Едно от значителните предимства на М Chef
е, че храната се приготвя „обемно“ – месото се изпича равномерно от краищата до вътрешността, което се постига много по-трудно в конвенционална фурна, тъй като топлината винаги се движи отвън навътре и обикновено месото става препечено отвън и не достатъчно добре изпечено отвътре.

При готвене с електромагнитни вълни,
хлябът може да се изпече равномерно и изцяло без коричка. За класически хляб с препечена кора и апетитен загар на печеното месо, технологията M Chef винаги се комбинира с лъчиста топлина. В това отношение фурната Dialog е идеално оборудвана, тъй като предлага много от водещите функции за готвене на Miele, включително удобен за потребителя M Touch дисплей и пиролитично самопочистване. Елегантното и равномерно осветление на всички нива е гарантирано за първи път от висококачествено LED осветление, наречено BrilliantLight.

Miele приложение прехвърля рецепти директно към диалоговата фурна –   
за още по-голямо вдъхновение и допълнително удоволствие от готвенето. Функцията за рецепти, включена в мобилното приложение Miele@mobile e идеална отправна точка за експериментиране и изпробване на нови идеи, тъй като предлага на потребителите множество автоматични програми, разработени специално за този нов уред. Освен списъците за подготовка на храни и списъци за пазаруване, приложението също така позволява стъпките от рецептата да се прехвърлят директно към фурната. Тази функция поставя потребителите в пряк контакт с лабораторните кухни на Miele, тъй като рецепти, които отговарят на вътрешното им одобрение, впоследствие биват предлагани почти незабавно и за сваляне от потребителите.

„Гурме асистент“ и „Гурме про“ насърчават креативността
Използването на този нов уред се опростява чрез автоматични програми, без да се омаловажава творчеството на потребителя. За да разгърнат своята индивидуалност, по-опитните кулинари разполагат с 2 опции: „Гурме про“, която е предназначена за потребители с известен кулинарен „стаж“, както и за тези, които обичат да експериментират в кухнята. В този случай всички параметри, като режим на работа, „гурме“ мерни единици, степени на интензивност и време за готвене, се избират ръчно. „Гурме асистент“ пък е в подкрепа на готвачите, предлагайки им настройки, които зависят от вида и количеството на храната и така осигуряват отличен краен резултат.Коментари (0)

104 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: