Дойде време да преосмислим готвенето – с фурната Dialog от Miele за първи път се въвежда технология, при която електромагнитните вълни реагират по интелигентен начин на консистенцията на храната. Месото се изпича равномерно, като остава сочно. Рибата и зеленчуците запазват структурата си, а тестото втасва значително по-бързо. Пресните съставки за пълноценно хранене се добавят в самото начало и стават готови едновременно с останалите продукти – и всичко това се постига до 70% по-бързо, в сравнение с използваните конвенционални методи за готвене.
Тази година на Международното търговско изложение IFA Miele представи нов революционен начин за готвене – фурната Dialog
– по-бърза и много по-гъвкава от всеки един друг уред за готвене – и винаги с перфектен краен резултат. Външният вид на фурната Dialog е идентичен с този на конвенционалния й предшественик, като отвътре фурната разкрива един нов свят на удоволствие от печенето и готвенето като цяло. Моделът предстои да бъде пуснат на пазара през април 2018 г.
Да приготвите риба в леден блок или телешко филе, обвито в пчелен восък? Без ледът да се разтопи, а восъкът да се разтече?
Впечатляваща презентация на възможностите на фурната Dialog представя приготвянето на фино рибно филе в леден блок. В резултат – рибата в лед е сготвена, докато самият лед остава непокътнат.
Друг пример презентира готвене на агнешко бутче, поставено върху зеленчуково канапе от червени чушки и зелени аспержи, с добавени картофки по селски. След около 45 минути агнешкото месо е сочно и равномерно изпечено, зеленчуците са се запазили хрупкави, а картофите са пухкави и вкусни – без прекъсване на процеса на готвене или добавяне на други съставки. Приготвянето на това ястие в конвенционална фурна би било невъзможно с такъв отличен резултат и за толкова кратко време.
Едно от значителните предимства на М Chef
е, че храната се приготвя „обемно“ – месото се изпича равномерно от краищата до вътрешността, което се постига много по-трудно в конвенционална фурна, тъй като топлината винаги се движи отвън навътре и обикновено месото става препечено отвън и не достатъчно добре изпечено отвътре.
При готвене с електромагнитни вълни,
хлябът може да се изпече равномерно и изцяло без коричка. За класически хляб с препечена кора и апетитен загар на печеното месо, технологията M Chef винаги се комбинира с лъчиста топлина. В това отношение фурната Dialog е идеално оборудвана, тъй като предлага много от водещите функции за готвене на Miele, включително удобен за потребителя M Touch дисплей и пиролитично самопочистване. Елегантното и равномерно осветление на всички нива е гарантирано за първи път от висококачествено LED осветление, наречено BrilliantLight.
Miele приложение прехвърля рецепти директно към диалоговата фурна –
за още по-голямо вдъхновение и допълнително удоволствие от готвенето. Функцията за рецепти, включена в мобилното приложение Miele@mobile e идеална отправна точка за експериментиране и изпробване на нови идеи, тъй като предлага на потребителите множество автоматични програми, разработени специално за този нов уред. Освен списъците за подготовка на храни и списъци за пазаруване, приложението също така позволява стъпките от рецептата да се прехвърлят директно към фурната. Тази функция поставя потребителите в пряк контакт с лабораторните кухни на Miele, тъй като рецепти, които отговарят на вътрешното им одобрение, впоследствие биват предлагани почти незабавно и за сваляне от потребителите.
„Гурме асистент“ и „Гурме про“ насърчават креативността
Използването на този нов уред се опростява чрез автоматични програми, без да се омаловажава творчеството на потребителя. За да разгърнат своята индивидуалност, по-опитните кулинари разполагат с 2 опции: „Гурме про“, която е предназначена за потребители с известен кулинарен „стаж“, както и за тези, които обичат да експериментират в кухнята. В този случай всички параметри, като режим на работа, „гурме“ мерни единици, степени на интензивност и време за готвене, се избират ръчно. „Гурме асистент“ пък е в подкрепа на готвачите, предлагайки им настройки, които зависят от вида и количеството на храната и така осигуряват отличен краен резултат.
Според Международната диабетна федерация по света около 537 милиона души страдат от диабет. През юни...
Всяка година, наближат ли пости, започваме да даваме идеи за по-интересни рецепти на всички вас,...
Канелата е една от най-често използваните подправки през цялата година, но най-вече през студените месеци....
Знаете, че обичаме да надникваме в кухните на известните личности, водени най-вече от кулинарно любопитство. Поредната...
С уникалното си присъствие в кулинарното шоу Hell's Kitchen, успешна верига ресторанти и завидно състояние...