Мързелива баница с царевично брашно

ТИТЛА: Чирак
Дата: 02.12.2009
Мързелива баница с царевично брашно
 
Необходими продукти:
6 яйца
1 кофичка кисело мляко
300 г овче сирене
20 с. л. царевично брашно
10 с. л. трици (пшенични, овесени или смес)
1 ч. л. сода бикарбонат
1 к. л. оцет
10 с. л. олио
1 с. л. чубрица (за поръсване)


Начин на приготвяне:
1
Фурната се загрява на максимална температура, като в нея се слага тавата, в която ще се пече баницата и тя да се нагорещява.
2
Яйцата се разбиват с миксер много добре (да се получи пяна), след това към тях се прибавят брашното и триците - разбъркват се и се оставят за 5 минути, за да набъбнат триците.
3
В кофичката кисело мляко се сипват содата и оцетът. Бъркат се до шупване, изсипват се към яйчно-брашнената смес.
4
Сиренето се натрошава на по-едро, прибавя се към сместа и хубаво се разбива с миксер.
5
Най-накрая се прибавя и олиото към сместа и пак се разбърква. Изсипва се сместа в нагорещената тава и се пече в умерена фурна. В моята фурна ми отнема 30 минути печенето, но това зависи от фурната. Проверява се с клечка за зъби готовността на баницата, след като придобие хубав загар.

6
Може да се консумира и топла и студена.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: