Паста с карамелизиран лук

Източник: Калина
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 29.10.2025

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г паста „Пене ригате“ Melissa Primo Gusto
3 глави лук
5 скилидки чесън
50 г сушени домати
2 ч.л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
100 мл зехтин
½ връзка босилек
½ връзка магданоз
сок от половин лимон
100 мл млечна сметана

за сервиране:
пармезан
листа босилек


Начин на приготвяне:
1
Паста с карамелизиран лук
В тава сложете предварително нарязания на кръгчета лук, нарязаните на едро скилидки чесън и сушени домати.
2
Паста с карамелизиран лук 2
Овкусете с червения пипер, сол и черен пипер. Полейте със зехтина и разбъркайте.
3
Паста с карамелизиран лук 3
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 1 час, докато лука се карамелизира.
4
Паста с карамелизиран лук 4
В тенджера сварете пастата в голямо количество вряща подсолена вода за около 11 минути. Отцедете пастата, а 50 мл от водата запазете.
5
Паста с карамелизиран лук 5
Към карамелизирания лук добавете нарязаните на едро босилек и магданоз, лимоновия сок, сметаната, заделената вода от варенето на пастата и разбъркайте.
6
Паста с карамелизиран лук 6
Върнете в тенджерата, добавете пастата и отново разбъркайте.
7
Паста с карамелизиран лук 7
Сервирайте пастата поръсена с пармезан и листа босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: