Солени бисквити с гъби и лук

Опасно вкусна комбинация от златни гъби, карамелен лук, сушени домати, брашно и масло
Източник: Бон Апети
Дата: 09.09.2023
Солени бисквити с гъби и лук
 
Необходими продукти:
3 ч. ч. брашно
1 яйце (размер L)
1/2 ч. ч. прясно мляко
125 г краве масло
1/2 ч. л. захар
1 ч. л. бакпулвер
сол на вкус
брашно за разточване

за зеленчуците:
400 г печурки
1 глава лук
100 г сушени домати (мариновани)
1 с. л. балсамов оцет
2 с. л. зехтин
1 стрък мащерка
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Солени бисквити с гъби и лук

Гъбите се почистват и се нарязват на филийки. Запържват се в силно сгорещен тиган в 1 с. л. от зехтина, докато станат златисти. Подправят се с листенца мащерка, сол и черен пипер.

 


2
Солени бисквити с гъби и лук 2

Лукът се нарязва на ивички и се запържва в останалия зехтин, докато омекне. Налива се балсамовият оцет, подправя се със сол и черен пипер.

 


3
Солени бисквити с гъби и лук 3

Сушените домати се нарязват наситно.

 


4
Солени бисквити с гъби и лук 4

В купа се пресява брашното заедно с бакпулвера и солта.

 


5
Солени бисквити с гъби и лук 5

Прибавят се студеното масло, нарязано на кубчета, яйцето, прясното мляко, захарта, нарязаните сушени домати и охладените гъби и лук.

 


6
Солени бисквити с гъби и лук 6

Замесва се средно твърдо тесто, което не трябва да лепи по пръстите.

 


7
Солени бисквити с гъби и лук 7

Разточва се на плот с малко брашно, на кора с дебелина 1 см.

 


8
Солени бисквити с гъби и лук 8

С чаша или ринг се изрязват кръгове.

 


9
Солени бисквити с гъби и лук 9

Поставят се в тава със силиконов килим или пергаментова хартия и се пекат в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 25 минути.


 


 


Съвет: От тези продукти излизат 44 бисквити, предвидени са по 3-4 в порция.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2017
При мен имаше нужда от още едно яйце (може би защото бяха по-дребни), а също замених лука с праз - стана по-деликатен вкус.
3.
Изпрати
лично съобщение

19.07.2014
Вкусотия в чиния
2.
Изпрати
лично съобщение

07.09.2013
Вкусотия !
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
вкусни са пробвайте
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: