Чеснови хлебчета с пармезан

Ароматни, с апетитна коричка и интересни като начин на приготвяне
Източник: Бон Апети
Дата: 11.01.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 ч. ч. брашно
2 яйца
1/3 ч. ч. прясно мляко
1/3 ч. ч. студена вода
100 г сирене „Пармезан”
100 мл зехтин
1 скилидка чесън
1/2 ч. ч. царевично нишесте
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Чеснови хлебчета с пармезан

Млякото, водата и нишестето се смесват в тиган, разбърква с бъркалка и се слага на котлона.

 


2
Чеснови хлебчета с пармезан 2

Кипва се при постоянно бъркане на слаб огън и когато се сгъсти се дърпа от котлона и се добавя нарязаният наситно чесън и солта. Оставя се да изстине.

 


3
Чеснови хлебчета с пармезан 3

Яйцата се разбиват много добре и към тях се сипва брашното.

 


4
Чеснови хлебчета с пармезан 4

Налива се зехтинът, и се добавя настърганият пармезан. Накрая се слага леко охладеното нишесте. Разбива се много добре с бъркалка.

 


5
Чеснови хлебчета с пармезан 5

Оформят се малки топки, които се поставят във форма за мъфини.

 


6
Чеснови хлебчета с пармезан 6

Пекат се в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, за 25 минути.


 




Съвет: От тези продукти излизат 25 малки хлебчета, предвидени са по 3-4 за порция.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
5.
Изпрати
лично съобщение

16.05.2014
Удивителни са!
4.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2014
Интересна рецепта и интересен вкус.
3.
Изпрати
лично съобщение

02.09.2013
Страхотни станаха. Понеже нямам такава силиконова форма ги оформих на ръка и си спестих чесъна :)
2.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2015
Пропорциите не съотвестват. Добавих допълнително брашно. Не станаха сполу4ливи.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: