Коледарски краваи

Коледата ще е съвсем истинска, ако измайсторите и тези краваи. Най-щастливи ще са, разбира се, децата
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 ч. ч. брашно
2/3 ч. ч. захар
3/4 ч. ч. прясно мляко
2/3 ч. ч. вода
1 ч. л. суха мая
1 лимон
70 г краве масло
1 ч. л. канела
2 жълтъка от яйца с размер М
брашно за замесване
олио за намазване на купата
захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Коледарски краваи

Маята се разтваря в затоплената вода, заедно с 1 ч. л. от захарта и малко брашно. Оставя се да шупне.

 

 


2
Коледарски краваи 2

На плота се смесват брашното, разтопеното масло, затопленото прясно мляко, настърганата кора от лимона и 1 с. л. от неговия сок, останалата захар и канелата. Прибавя се и шупнатата мая.

 

 


3
Коледарски краваи 3

Замесва се меко тесто. Поставя се в намазнена купа, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса.

 


4
Коледарски краваи 4

После се разделя на 8 равни топки. От всяка се оформят тънки дълги фитили.

 


5
Коледарски краваи 5

Прегъват се надве и се усукват.

 


6
Коледарски краваи 6

След това се съединяват, така че да се получи геврек. Поставят се в тава върху силиконов килим или пергаментова хартия. Покриват се с кърпа и се оставят да починат 30 минути на топло.

 


7
Коледарски краваи 7

Намазват се с разбити и разтворени с малко вода жълтъци и се поръсват със захар.

 


8
Коледарски краваи 8

Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 25 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

26.12.2020
Вкусни и ароматни!
3.
Изпрати
лично съобщение

06.01.2017
Много вкусни и нежни!
2.
Изпрати
лично съобщение

23.12.2016
Получиха се много добре:)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Краваите наистина станаха страхотни :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


186 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: