Понички

Всички знаем, че са калорични, но е факт, че не можем да им устоим
Източник: Бон Апети
Дата: 21.01.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 ч. ч. брашно
1 яйце
3/4 ч. ч. прясно мляко
3 с. л. краве масло
7 г суха мая
2 с. л. захар
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. захар за маята
1 ванилия
2 с. л. топла вода
олио за пържене на маслена баня
пудра захар за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Понички

Маята се разтваря с 1 ч. л. захар във водата. Поръсва се с брашно и се оставя да шупне.


2
Понички 2

В купа се смесват брашното, захарта, ванилията и солта. Прибавят се разтопеното масло, шупналата мая и яйцето.

 


3
Понички 3

Разбива се с миксер (с приставки за тесто) и на тънка струйка се налива млякото. Трябва да се получи меко тесто. Поставя се в купа, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса, докато удвои обема си.

 


4
Понички 4

След това върху набрашнен плот се разточва на кора с дебелина 1 см.

 

 


5
Понички 5

С помощта на голям и малък ринг се изрязват кръгове. Първо се оформя големият, а с малкия се прави дупка в средата му. Тестото от малката дупка се разточва и отново се оформят понички. Оставят се да втасат за 30 минути.

 

 


6
Понички 6

Пържат се на маслена баня, на средна температура, като се обръщат. Щом станат златисти се изваждат. Отцеждат се върху скара и се поръсват с пудра захар


Подобни рецепти:
Коментари (30)
30.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2020
Уникални ми се получиха:)
29.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2019
Поредна добра рецепта. Станаха страхотни понички и понеже от 1 доза излизат 10, 11 направих 2 дози. Готовите понички потопих в разтопен шоколад.
28.
Изпрати
лично съобщение

01.08.2017
Вкусна наслада..
27.
Изпрати
лично съобщение

16.12.2016
Много добре се получиха!Аз им сложих захарна глазура.
26.
Изпрати
лично съобщение

18.08.2016
Вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: