Понички

Дата: 15.12.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 ч. ч. брашно
1 яйце
3/4 ч. ч. прясно мляко
3 с. л. краве масло
7 г суха мая
2 с. л. захар
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. захар за маята
1 ванилия
2 с. л. топла вода
олио за пържене на маслена баня
пудра захар за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Понички
Маята се разтваря с 1 ч. л. захар във водата. Поръсва се с брашно и се оставя да шупне.


2
Понички 2
В купа се смесват брашното, захарта, ванилията и солта. Прибавят се разтопеното масло, шупналата мая и яйцето.

 


3
Понички 3
Разбива се с миксер (с приставки за тесто) и на тънка струйка се налива млякото. Трябва да се получи меко тесто. Поставя се в купа, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса, докато удвои обема си.

 


4
Понички 4
След това върху набрашнен плот се разточва на кора с дебелина 1 см.

 

 


5
Понички 5
С помощта на голям и малък ринг се изрязват кръгове. Първо се оформя големият, а с малкия се прави дупка в средата му. Тестото от малката дупка се разточва и отново се оформят понички. Оставят се да втасат за 30 минути.

 

 


6
Понички 6
Пържат се на маслена баня, на средна температура, като се обръщат. Щом станат златисти се изваждат. Отцеждат се върху скара и се поръсват с пудра захар


Подобни рецепти:
Коментари (29)
29.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2019
Поредна добра рецепта. Станаха страхотни понички и понеже от 1 доза излизат 10, 11 направих 2 дози. Готовите понички потопих в разтопен шоколад.
28.
Изпрати
лично съобщение

01.08.2017
Вкусна наслада..
27.
Изпрати
лично съобщение

16.12.2016
Много добре се получиха!Аз им сложих захарна глазура.
26.
Изпрати
лично съобщение

18.08.2016
Вкусно!
25.
Изпрати
лично съобщение

04.06.2016
Много вкусни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Тянка Делчева се регистрира в сайта.
Ваня Манова се регистрира в сайта.
Валентина Георгиева се регистрира в сайта.
Slaveto Popova се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Мъфини с боровинки
Вяра коментира рецептата Винен кебап с бял ориз
Elka Spiridonova коментира рецептата Запечен боб
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта