Банички с камамбер

Дата: 25.12.2012
Източник: Бон Апети
Банички с камамбер
 
Необходими продукти:
2 листа бутертесто
250 г сирене „Камамбер“
3 глави шалот (100 г)
200 г сушени ябълки
100 г сушени смокини
500 мл сайдер (ябълково вино)
30 мл зехтин „Екстра върджин”
60 мл бял балсамов оцет
2–3 стръка мащерка
100 г краве масло за намазване
1 жълтък за намазване
брашно за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Банички с камамбер
Шалотът се нарязва наситно и се запържва в зехтина докато омекне.

 


2
Банички с камамбер 2
Добавят се ябълките и смокините, нарязани на кубчета, наливат се сайдера и оцета. Готви се, докато се абсорбира течността и плодовете омекнат.

 


3
Банички с камамбер 3
След това се дърпа от котлона и се оставя да се охлади. Овкусява се с мащерката.

 


4
Банички с камамбер 4
Камамбера се нарязва на 12 парчета.

 


5
Банички с камамбер 5
Двата листа бутертесто се разточват върху набрашнен плот натънко.

 


6
Банички с камамбер 6
Върху единият лист тесто се слага на 12 места по една лъжица от сместа с ябълки през 5 см. Отгоре се поставя по парче камамбер. Между тези „гнезда“ тестото се намазва с разбития с малко вода жълтък.

 


7
Банички с камамбер 7
Отгоре се поставя другото тесто и се притиска с ръце между плънката, за да се залепят двата листа тесто, не трябва да има въздух.

 


8
Банички с камамбер 8
Изрязват се банички с помощта на ринг. Краищата на тестото отново се притискат с  пръст.

 


9
Банички с камамбер 9
Подреждат се в тава върху силиконов килим или върху хартия за печене и се намазват с разтопеното масло. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Честито Рождество, Лора и Стоян! Благодаря отново за прекрасната идея! Направих ги веднага за гостите си на връх Коледа. Невероятни са!!!!!!!!!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


138 ДУШИ ОНЛАЙН
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта