Наан

Индийски хляб
Източник: Бон Апети
Дата: 21.03.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
450 г брашно
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. бакпулвер
2 ч. л. суха мая
2 ч. л. захар
150 мл прясно мляко
100 г кисело мляко
1 с. л. олио
1 яйце
краве масло за намазване


Начин на приготвяне:
1
Наан

На плот се сипват пресято брашно, захарта, маята, бакпулверът и солта, оформя се кладенче и се прибавят прясното мляко (трябва да е топло), киселото мляко, яйцето и олиото.

 


2
Наан 2

Замесва се меко тесто. Поставя се в купа, поръсва се с малко брашно, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса, докато удвои обема си – за около 1,5–2 часа.

 

 


3
Наан 3

От тестото се формят 10 топки и с набрашнени ръце леко се дърпат и изтъняват, като мекици. Фурната се загрява на 250 градуса с вентилатор, или на максимална степен, според фурната, вътре се слага тавичка да се сгорещи.

 


4
Наан 4

Питките се намзават с разтопено масло и се слагат в загрятата тава, която също се намазва с масло, непосредствено преди печенето.

 


5
Наан 5

Пекат се до златисто (3–4 минути), докато се надигнат и се зачервят. Изваждат се и отново се намазват с масло.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

14.02.2022
Много вкусни питки!
1.
Изпрати
лично съобщение

14.05.2014
станаха страхотни........ питчици
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


138 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: