Лучени питки

Мекички и много ароматни
Източник: Бон Апети
Дата: 21.07.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
4 ч. ч. брашно
1 1/2 ч. ч. прясно мляко
2 ч. л. захар
1 ч. л. сол
2 ч. л. суха мая
1 яйце (размер L)
1/4 ч. ч. зехтин
брашно за разточване

за лучената смес:
1 малка глава лук
1 малка глава червен лук
1 ч. л. риган
2 с. л. маково семе
2 с. л. зехтин
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лучени питки

Маята се разтваря в топлото мляко. Прибавя се захарта, поръсва се малко брашно и се оставя да шупне.

 


2
Лучени питки 2

На плота или в голяма купа се сипва брашното, прави се кладенче, чуква се яйцето и се слагат зехтина и солта. Налива се и шупналата мая.

 


3
Лучени питки 3

Замесва се меко тесто.

 


4
Лучени питки 4

Оставя се в чиста купа да втаса за около 2 часа.

 


5
Лучени питки 5

От тестото се оформят 50-грамови топки.

 


6
Лучени питки 6

Лукът се нарязва на кубчета, слага се в купа, смесва се с маковото семе, ригана, зехтина и сол на вкус.

 


7
Лучени питки 7

Топчетата тесто се разточват леко с дебелина около 1 см и отгоре се слага по малко от лучената смес. След това внимателно се притиска с ръка или с точилка, за да влезе сместа леко навътре в тестото.

 


8
Лучени питки 8

Питките се разпределят в 2 тави, покрити с пергаментова хартия.

 


9
Лучени питки 9

Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до златисто, за около 20 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2013
Много вкусни домашни хлебчета. Прекрасно е когато вкъщи се носи аромат на токущо изпечен хляб.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


185 ДУШИ ОНЛАЙН
Boyana Kuyumdzhieva се регистрира в сайта.
polinafernandez се регистрира в сайта.
Natalia17 се регистрира в сайта.
nansieta коментира рецептата Бяла супа с топчета
Nevena коментира рецептата Малинова торта
Десислава Христова се регистрира в сайта.
imnlv се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: