Плетени банички с пилешко

Хем банички, хем с месо, хем много представителни на вид
Източник: Бон Апети
Дата: 14.01.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 листа бутертесто
400 г пилешки пържоли от бут
100 г гъби
2 глави лук
1 скилидка чесън
150 г кашкавал
200 г заквасена сметана
50 мл зехтин
1 с. л. горчица
1 връзка копър
1 яйце за намазване
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Плетени банички с пилешко

Пържолите се овкусяват със сол и черен пипер и се запържват в зехтина.

 


2
Плетени банички с пилешко 2

Изваждат се от тигана и се нарязват на кубчета. В същия съд се запържват нарязаните наситно лук и чесън.

 


3
Плетени банички с пилешко 3

Когато омекнат, се слагат гъбите, обелени и нарязани на филийки.

 


4
Плетени банички с пилешко 4

Месото се връща в съда, слагат се сметаната, горчицата, сол и черен пипер. Разбърква се добре и се сваля от огъня.

 


5
Плетени банички с пилешко 5

Поръсва се с наситнения копър и настъргания кашкавал. Оставя се да се охлади леко.

 


6
Плетени банички с пилешко 6

Бутертестото се разточва леко върху набрашнен плот. Разрязва се по средата по дължина с нож за пица, а след това се изрязват правоъгълници с  размери около 20x12 см.

 


7
Плетени банички с пилешко 7

Дългите страни на правоъгълника се нарязват като дебели  ресни. По средата се слага  от плънката и се покрива с ресните, като се застъпват и преплитат.

 


8
Плетени банички с пилешко 8

Притискат се леко и се намазват с разбитото яйце.

 


9
Плетени банички с пилешко 9

Подреждат се в тава върху силиконов килим и се пекат в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за около 20 минути.


 




Съвет: Хубаво е тестото да се изтупа от излишното брашно, за да се слепят по-добре ресните.


Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2017
Звездица, гъбите също се запържват.
6.
Изпрати
лично съобщение

24.03.2017
Изглеждат изкусително и ще ги приготвя, но предварително искам да зная, дали гъбите се запържват докато се изпари водата в тях, защото не разбрах? В стъпка № 3 пише, че гъбите се слагат, но не и запържват. По-добре е да питам предварително, отколкото плънката да е рядка и да изтече.)))))
5.
Изпрати
лично съобщение

22.07.2015
Любими са на цялото семейство !
4.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2014
Получи се много вкусно.
3.
Изпрати
лично съобщение

18.11.2014
Станаха точно както изглеждат - вкусни и красиви. Тъй като ми остана сос направих печени картофи с подправки на фурна и ги залях - стана прекрасно. Благодаря Ви за хубавата рецепта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: