Шоколадов кейк с паяжина

Дата: 31.10.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 1/2 ч. ч. брашно
4 яйца (размер L)
2 1/4 ч. ч. захар
220 г краве масло
1 1/4 ч. ч. какао
1 ч. л. сол
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. кафе (сухо, мляно)
1 ванилия
за паяжината:
100 г крем сирене
2 с. л. захар
1 с. л. брашно
1 жълтък (от яйце размер L)
 

Начин на приготвяне:
1
Шоколадов кейк с паяжина
Маслото се разтопява на средна температура заедно със захарта (не трябва да кипи).


 


2
Шоколадов кейк с паяжина 2
Яйцата се разбиват с миксер и към тях се добавят брашното, какаото, солта, бакпулверът, ванилията и кафето. Разбива се до хомогенизиране.


 


3
Шоколадов кейк с паяжина 3
При какаовата смес се изсипват маслото и захарта. Разбива се с миксер докато се хомогенизира.


 


4
Шоколадов кейк с паяжина 4
Сместа се изсипва във форма за кейк с махащо се дъно (26 см), покрито с хартия за печене.


 


5
Шоколадов кейк с паяжина 5
Брашното, жълтъкът, захарта и крем сиренето за паяжината се смесват и се разбъркват добре. Кремът се прехвърля в пош.


 


6
Шоколадов кейк с паяжина 6
Върху какаовата смес се оформят 4 кръга с поша и с клечка за зъби се рисува паяжина. Десертът се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 40 минути.


 


Подобни рецепти:
Коментари (16)
16.
Изпрати
лично съобщение

23.01.2015
Много вкусно :)
15.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2014
1
14.
Изпрати
лично съобщение

27.04.2014
Много вкусен, лесен и оригинален сладкиш.
13.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2013
Много вкусен се получи! Мога да го опрелича като евтиния вариант на брауни.
12.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2013
Това беше първият сладкиш,който направих от вашите рецепти! Всички бяхме очаровани.Този кейк е задължително да се прави много често,защото след това всички говорят за неустоимият вкус!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


123 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта